Nickerie.Net, vrijdag 30 augustus 2013


Parmessar maakt asdruk heethangijzer

30/08/2013 06:27 - Gilliamo Orban

PARAMARIBO - Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken (OW) gaat de transportwagens van aannemers in de gaten houden. Ze mogen de maximaal toegestane asdruk niet overschrijden tijdens het vervoeren van zwaar materiaal zoals grind en zand. “Alle aannemingsbedrijven zullen hierover een brief krijgen”, zegt Parmessar. “Ik ga niet praten met de truckhouders, maar met de verantwoordelijken”, doelend op de aannemingsbedrijven.

Parmessar heeft dit donderdag voorgehouden aan de aannemingsbedrijven Baitali en Tjongalanga in conferentiezaal van OW. De bedrijven zullen delen van Oost-Westverbinding herasfalteren. De minister wil niet kwijt welke maatregelen hij zal treffen. "Er zijn mogelijkheden, maar ik zie nog wat het wordt."

Volgens Parmessar voldoen hoofdwegen in Suriname aan hoge standaarden, omdat ze een maximale asdruk van dertien ton kunnen hebben. "Maar wat sommige truckhouders met onze wegen doen, bloedt ons hart. Want er is zoveel geld gespendeerd aan de wegen en deze moeten weer worden aangepakt", jammert de bewindsman.

Projectcoördinator Dave van der Lee van Tjongalanga is eens met de plannen van de minister. "Wij letten wel op het gewicht, maar dit zal ons scherper maken", zegt hij. Volgens Van der Lee is overbelading ook ten nadele van het bedrijf, omdat de trucks overbelast raken. Baitali gaat ook onderaannemers aanschrijven om extra te letten op de hoogte van het transportmateriaal.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /dWT

30-08-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics