Nickerie.Net, maandag 02 september 2013


Lackin blijft een kneusje

Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken heeft volgens lokaal nieuwssite in een reactie op de gevangenneming van Dino Bouterse verklaard dat de staatshoofden van UNASUR solidariteit hebben betuigd met de president en hem steun toegezegd. Vervolgens zegt de minister dat de UNASUR vergadering niet vanwege de arrestatie van de zoon van de president, doch om andere redenen  drie uren verdaagd was.

En nu verwacht Lackin dat wij “domme Surinamers” dit soort sprookje weer als zoete koek zullen inslikken. Hoe naïef moet je niet zijn om te denken dat de inmiddels volwassen en politiek bewuste Surinaamse samenleving nog enig geloof hecht aan de aanhoudende reeks fabeltjes van deze minister.

Snapt de minister werkelijk niet dat het volk zijn onkunde en karakteristieke onwetendheid van internationale zaken en diplomatie zo langzamerhand door heeft? Welk staatshoofd zou zich immers  compromitteren met een door de internationale pers zo breed uitgemeten en verfoeilijk schandaal. En over welke ondersteuning heeft de minister het eigenlijk. En waarvoor?

Weet minister eigenlijk wel waar hij over praat? Snapt hij wel wat het werk op BUZA inhoudt? En heeft hij wel zicht in het wereldje van staatshoofden, ministers van buitenlandse zaken en diplomaten? Dat de minister een goede drummer is, daar twijfelt niemand aan . Jonne is dan wel geen Ringo Star, maar enige vaardigheid in het ritmisch roffelen kan hem niet ontzegd worden. .....Roemboem boem...prachtig , maar daarmee houdt het op.

Echter, zo’n wervelende drum demo mag toch nooit reden zijn om aan te nemen dat automatisch daarmee ook de functie van hoogste diplomaat vervuld zou kunnen worden. Immers, dat is arbeid van een veel hogere geestelijke orde. Arbeid die dus duidelijk enkele maten te groot is voor een alledaagse drummer.

En de minister hoort dat te weten .Of zelf aan te voelen. Maar kennelijk niet dus. Daarom willen we de minister de goede raad geven, indachtig het spreekwoord: Schoenmaker houd je bij je leest”, om jas, das, pen en papier netjes in te leveren, drumstokken op te nemen, pet op te zetten en statig tamboerend door de straten van onze hoofdstad te trekken, in plaats van kostbare tijd te verprutsen met allerlei moeilijke internationale staatszaken waar hij toch geen jota van snapt.

Naipal. A.I                                                   

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /Ingezonden

02-09-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics