Nickerie.Net, woensdag 04 september 2013


Boeren vragen president in te grijpen in rijstsector

03/09/2013

NIEUW NICKERIE - Meer dan tweehonderd rijstboeren in Nickerie hebben dinsdag een petitie aan president Desi Bouterse ingediend bij districtscommisaris Wedprekash Joeloemsingh. De rijstsector heeft volgens initiatiefnemer Chanderbhan Dwarka door de opkoopprijs een dieptepunt bereikt.

Ruim tweehonderd rijstboeren hebben dinsdag een petitie ingediend bij districtscommisaris Wedprekash Joeloemsingh om de slechte situatie binnen de rijstsector aan te kaarten.Ruim tweehonderd rijstboeren hebben dinsdag een petitie ingediend bij districtscommisaris Wedprekash Joeloemsingh om de slechte situatie binnen de rijstsector aan te kaarten. Foto: Beta Debidien

Dwarka beweert dat in vergelijking met het vorige seizoen de padieprijs niet evenredig is gestegen met de productiekosten van de rijst. De huidige opkoopprijs van SRD 55,- voor een baal natte padie is verwoestend voor de sector.

De boeren vragen president Desi Bouterse te bemiddelen tussen de Vereniging van Rijst Exporteurs (VRE), het Rijstorgaan en de Surinaamse Padie Boeren Associatie en de Vereniging van Padie Producenten om te komen tot een bevredigende prijs voor het product.

Uit berekening van Dwarka blijkt dat de productiekosten per hectare SRD 4.200,- bedragen. Op grond daarvan vragen de boeren tenminste SRD 70,- voor een baal padie van 79 kilogram.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net  / dWT

04-09-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics