Nickerie.Net, vrijdag 13 september 2013


Ramdin en Santokhi inleiders bij Jagernath Lachmon lezing

13/09/2013 07:51 - Eric Mahabier

DEN HAAG - Plaatsvervangend secretaris-generaal Albert Ramdin van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) en VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi zijn de keynote sprekers op de 'Mr. Jagernath Lachmon Lezing'. de 97e geboortedag van Lachmon en de Internationale Dag van de Vrede.

OAS-topper Albert Ramdin zal op persoonlijke titel een inleiding houden tijdens de 'Mr. Jagernath Lachmon Lezing' in de Nieuwe Kerk in Den Haag OAS-topper Albert Ramdin zal op persoonlijke titel een inleiding houden tijdens de 'Mr. Jagernath Lachmon Lezing' in de Nieuwe Kerk in Den Haag Foto: Eric Mahabier

Ramdin zegt dat hij op persoonlijke titel op deze lezing zal spreken en dat politiek hier niets mee heeft te maken. Hij verwijst naar wijlen Lachmon als een nationale Surinaamse leider. De OAS-topper zal het hebben over de praktische relevantie van zijn politieke gedachtegoed in het Caribisch Gebied en daarbuiten.

Santokhi zal spreken over de opvattingen en inzet van Lachmon voor de maatschappelijke vrede. Lachmons rol en betekenis is van grote waarde voor Suriname en de Surinaamse samenleving, vindt VHP Nederland die de lezing organiseert.

VHP-Nederland heeft gemeend meester Lachmon te eren door de 'Mr. Jagernath Lachmon Lezing' in te stellen. Op deze eerste editie zal ook de Haagse wethouder Rabin Baldewsingh een toespraak houden.

De herdenking wordt in de Nieuwe Kerk in Den Haag gehouden.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net  / dWT

13-09-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics