Nickerie.Net, maandag 16 september 2013


Kwestie Doekhie vs Sital: De Pot verwijt de Ketel

Nickerie - In een bericht van DBS verklaart Doekhie dat het verstand van Sital op nul is komen te staan sedert hij geld begon te zien. "Hij wil de radja (koning, red.) gaan uithangen, hij wil mooie auto’s rijden en in een aircokantoor in Paramaribo zitten om te bepalen voor de rijstboeren", zegt de NDP-topper Rachied Doekhie geïrriteerd aan Dagblad Suriname. Dat Sital, de coördinator van het Rijstorgaan, ertoe over wil gaan om tractoren die als een schenking door Iran zijn gegeven aan Suriname, ten verkoop aan te bieden, gaat zijn verstand te boven. ‘Het is als het verkopen van 10 zakken rijst aan een weeshuis, terwijl de rijst als een geste was gegeven.’ Op zich een redelijke vergelijking van Doekhie, echter probeert Doekhie hiermee opnieuw de held uit te hangen door vooral op anderen af te zetten. Misschien is Doekhie wel de laatste die iets mag zeggen hierover. Hij zou beter uit het doekje kunnen doen wat hij samen met Imro Manglie heeft uitgeflikt over de rug van de rijstboeren met het importeren van de zogenaamde goedkope kunstmest uit Venezuela.

Badrisein Sital heeft in de afgelopen jaren een behoorlijke aanhang gekregen in Nickerie zowel onder NDP-ers als ook een behoorlijk deel onder de niet-NDP-ers. Doekhie voelt de hete adem van Sital allang in zijn nek en is overgegaan tot publieke aanval op Sital. Voor de Nickerianen is dit inmiddels een routine vertoning geworden van NDP-ers onderling, terwijl de padieopkopers in hun vuistje blijven lachen om de onder de kostprijs afgedwongen opkoopprijs.

 NDP toppers hebben eerder in Nickerie de SML kunstmatig failliet laten verklaren om vervolgens met grote claims te komen - om zo grote lappen grond te kunnen verwerven. Er is niets meer terecht gekomen van het aangekondigde productieverhogende beleid van de NDP-regering. Het heeft juist geleid tot ongekende uitbuiting van de rijstboeren. Een opkoopprijs van SRD 55,- per baal van 79kg natte padie betekent dat de rijstboer gratis heeft zitten ploeteren in het rijstveld voor de rijstmagnaten.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net  /  FOS Network

16-09-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics