Nickerie.Net, dinsdag 01 oktober 2013


Coalitiepartners hadden meer verwacht van jaarrede president

Assembleelid Ronny Tamsiran (Pertjajah Luhur) is teleurgesteld in de jaarrede die president Desi Bouterse maandag heeft uitgesproken. “Er is niets nieuws dan wat we het hele jaar door al in het nieuws hebben gehoord. Ik had verwacht dat de president vooral zou aangeven dat de corruptie in het land zou worden aangepakt, welke beleidsmaatregelen exact genomen zouden worden met welke prioriteiten en op welk moment die uitgevoerd zouden worden. Dus ik had verwacht dat de president zou aangeven wat is gerealiseerd, wat niet en wat er precies gaat gebeuren, want laten we eerlijk zijn, in alle projecten die zijn uitgevoerd zijn er misstappen gemaakt”, zegt Tamsiran aan Starnieuws.

Tamsiran die op persoonlijke titel spreekt, zegt dat het geen geheim is dat Pertjajah Luhur erg ontevreden is met hoe de Nationale Democratische Partij (NDP) van Bouterse, alles binnen de regering naar zich toetrekt. “Wij zijn als partners ook in de regering, maar het is alleen de NDP, die het voor het zeggen heeft. Daarnaast vind ik als coalitiepartner dat mijn district erg is benadeeld. Er was geld vrij gemaakt voor de bouw van de dijk in Commewijne. Nu is er niet genoeg geld ervoor. De bouw van de dijk was binnen de coalitie afgesproken. De president heeft gesproken over samenwerking, maar ik zie dat niet binnen de coalitie. We willen als gelijkwaardige partners behandeld worden, hoe klein onze fractie ook mag zijn", stelt Tamsiran. Hij voorspelt dat de uitwerking van dit gedrag bij de verkiezingen van 2015 te zien zal zijn.

Verantwoording nodig De parlementariër vindt dat binnen de regering er duidelijkheid moet komen over wat met het geld van de brug is gebeurd. Als daarop geen antwoord wordt gegeven, mag het gerust corruptie genoemd worden. Hij had dan ook verwacht dat de president een standpunt zou innemen over corruptie in de regering, waarover het staatshoofd vaker zou hebben geklaagd. “De aanzet is gegeven voor een anti-corruptiewet en de president heeft gezegd een kruistocht te beginnen tegen corruptie, maar daar heeft hij in zijn rede niets over gezegd”, reageert Tamsiran.

Ook coalitie parlementariër Marinus Bee (ABOP/A Combinatie) zegt hoewel over het algemeen tevreden te zijn over de rede, vraagtekens te plaatsen achter het financieel beleid van de regering. “Als de president zegt ‘moni de’ dan verwacht ik dat het ook te zien zal zijn, maar nu heb ik er mijn vraagtekens over als we kijken naar de mate van bezuinigingen waarover de president het heeft gehad”, zegt Bee.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net  / NSS

30-09-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics