Nickerie.Net, dinsdag 01 oktober 2013


Santokhi: Ik heb niets te maken met aanhouding Dino Bouterse

Oppositie parlementariër en voorzitter van de VHP, Chandrikapersad Santokhi, zegt helemaal niets te maken te hebben met de arrestatie van Dino Bouterse, zoon van de president, op 29 augustus in Panama. Santokhi die recent in Nederland was, werd in de media ermee geconfronteerd dat zijn veiligheid in gevaar zou zijn vanwege zijn betrokkenheid bij de aanhouding van Dino. Deze kwestie zou in één lijn zijn getrokken met de betrokkenheid van Santokhi bij de aanhouding van de Guyanese crimineel Roger Khan.

d831f8b98cd1aa2443e33d04344bb08f.jpgVHP-voorzitter en parlementariër Chandrikapersad Santokhi

“In welke hoedanigheid zou ik dan betrokken zijn geweest. Bij Roger Khan was ik betrokken eerst als commissaris van politie en later als minister voor de opsporing, aanhouding en uitzetting. Nu ben ik parlementariër en heb geen opsporingsbevoegdheid en ben niet betrokken in de operationele zin. Hoe zou ik dan betrokken kunnen zijn bij de aanhouding van Dino Bouterse”, zegt Santokhi in een reactie aan Starnieuws. Ook ontkent hij informatie over de zoon van de president te hebben doorgespeeld. “Het is nonsens. Ik hoor de geluiden hier van parlementariërs, maar laat men geen grappen maken met deze zaak".

Beveiliging eerder opgevoerd Santokhi zegt niet over de informatie te beschikken dat van hem gezegd wordt dat hij betrokken zou zijn bij de aanhouding van de zoon van de president. Wel heeft hij al geruime tijd ervoor gezorgd dat zijn beveiliging extra is opgevoerd. "Ik heb dat gedaan, omdat ik onderworpen word aan verscheidene bedreigingen. Er zijn concrete zaken die in onderzoek zijn geweest bij de procureur-generaal en zijn er getuigenverklaringen afgelegd bij de rechter. Een daarvan is in het onderzoek naar het voormalige hoofd van de luchtvaartdienst John Veira. Daar is duidelijk geworden dat er ook aanslagen gepleegd zouden worden richting mijn persoon, maar ook in andere zaken”, zegt Santokhi.

De politicus geeft aan dat ook na zijn periode als minister het niet wil zeggen dat er geen bedreigingen zijn aan zijn adres. "Tegen die achtergrond heb ik eigen, privé voorzieningen getroffen voor mijn veiligheid. Als parlementariër ben ik wel in staat dat te doen. Maar wat moet de gewone burger doen die niet in staat is veiligheidsmaatregelen voor zichzelf te treffen. Daarom moet de regering haar verplichtingen nakomen om als staatszorg met maatregelen te komen die het veiligheidsgevoel in de samenleving verhogen”, stelt Santokhi.

Wilfred Leeuwin

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net  / NSS

01-10-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics