Nickerie.Net, woensdag 02 oktober 2013


Kinderen in eigen omgeving naar MULO-school in Westelijke Polder

Leerlingen van de Westelijke polders van Nickerie hoeven niet langer naar Nieuw Nickerie voor het MULO-onderwijs. De realisatie van MULO westelijk polders is een feit. Er waren maar liefst vier ministers aanwezig bij de opening van een muloschool in de Westelijke Polder, maandag. De school is gebouwd door vrienden en het bedrijfsleven van Nickerie. Gedetineerden van Hazard zijn ook ingezet bij de bouw.

9210f98dd8a479fc9f1c7b6c4db3d49a.jpgMinister Edward Belfort van Justitie en Politie overhandigt de sleutel van de school aan zijn collega Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling

Minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling verrichte de opening van de school. Hij prees het initiatief voor de bouw. De school is overgedragen aan het ministerie. Directeur Krieshnakoemar Nagesar merkte op dat de kinderen niet meer in de nacht hoeven op te staan om in Nieuw Nickerie naar school te gaan. De kinderen kunnen in hun eigen omgeving les volgen. Er zijn 235 leerlingen ingeschreven.

Prestaties leveren

De minister van Openbare Werken, Rabin Parmessar, hoopt dat deze school ook honderd procent geslaagden zal hebben. Muloschool Henar, die vorig jaar geopend werd, heeft goed gepresteerd. Alle examenkandidaten hebben de eindstreep gehaald. Openbare Werken Nickerie heeft de directievoering gedaan en ook fysiek geholpen bij de bouw van de school. Parmessar vertegenwoordigde president Desi Bouterse bij de opening.

Ook de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Hendrik Setrowidjojo, woonde de plechtigheid bij. De opening van de MULO school had veel van een NDP propaganda. Bewoners uit de omgeving merkten op dat het de plicht is van iedere regering om het onderwijs zo goed mogelijk te faciliteren. Het gaat tenslotte om de besteding van onder anderen de belastinggelden van het volk zelf. Het geld komt niet van uit de kas van een politieke partij. Alle sprekers spoorden de leerlingen aan om hun best te doen en goede prestaties neer te zetten.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net  / NSS /Fos Network

02-10-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics