Nickerie.Net, maandag 14 oktober 2013


Padieboeren verwachten ingrijpen president

PARAMARIBO - Padieboeren verwachten ingrijpen van president Desi Bouterse in de rijstsector. De Surinaamse Padieboeren Associatie (SPBA) heeft vorige week een brief geschreven aan het staatshoofd om snel in te grijpen in de sector. Harinanan Oemraw, voorzitter van SPBA, zegt dat hem op 4 oktober door de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Hendrik Setrowidjojo, is meegedeeld dat de boeren geen compensatie zullen krijgen van het ministerie omdat het op rood staat en het geld niet begroot is.

In september had de bewindsman een onderhoud met de organisaties in de rijstsector. Toen is gezegd dat de boeren gecompenseerd willen worden vanwege de lage opkoopprijs. Momenteel wordt padie voor SRD 55 verkocht, terwijl de kostprijs SRD 71 is.

Oemraw zegt erin te geloven dat Bouterse met een oplossing voor de boeren zal komen. Hij merkt op dat de rijstsector in gevaar is, hetgeen volgens hem betekent dat de sociale rust het district ook in gevaar is.

Momenteel is de oogst in afrondende fase. Volgens Oemraw is het een voor 12 en ingrijpen van de president is van eminent belang, omdat de boeren anders over de kop gaan.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net  / No Spang

14-10-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics