Nickerie.Net, maandag 14 oktober 2013


Rashied Doekhie, een vloek voor Nickerie

INGEZONDEN

Nickerie is een prachtig district in het westen van Suriname, mensen leven zeer solidair en vriendschappelijk met elkaar. Het is een district waar waarden en normen heel erg hoog staat, en waar onderwijs voor de mensen en hun kinderen heel erg belangrijk is. Respect voor ouderen, cultuur, elkaars godsdienst en liefde voor het land zijn basis zaken van dit district de afgelopen jaren. Maar ja, alles wat mooi is kan ook eens een keertje zijn zwarte kant hebben. De heer Rashied Doekhie deed zijn intrede in Nickerie als DC. Men beweert dat hier zijn malafide praktijken met grond zijn begonnen: “Hij beheert een stichting waar alleen maar de familie Doekhie in zitten. Hij verdeelt de mensen in Nickerie als vijanden tegen elkaar. Nadat hij DNA lid was geworden in het district had hij de leiding genomen van een missie, waarbij normverlaging, disrespect voor godsdienst nog steeds plaatsvindt.

Het is bekend dat de heer Rashied Doekhie duizenden hectare aan grond als cadeau heeft gehad in Nickerie, die heeft hij misbruikt om zich te verrijken, ook heeft hij in het Ziekenhuis van Nickerie flink geld gemaakt tijdens regering Wijdenbosch. Dus in het algemeen is hij een man die zich laat beheersen door geldzucht”. Het oordeel laat ik over aan de Almachtige.

Wat wel een kwalijke zaak is, is dat Rashied geen respect, waarde en normen heeft in het district. Welke normen en waarden heeft hij meegekregen van zijn ouders en hoe komt het, dat hij nu zo laag gezonken is. Er is iets behoorlijk mis bij hem. Recentelijk heeft hij de respectabele heer Ch.Santokhi op de TV op onbeschaafde wijze besproken. Hij beweerde dat Santokhi de hand heeft gehad in de aanhouding van Dino Bouterse.

Deze man zit iedereen in het district te bespreken en probeert met zijn leugens het Nickeriaanse volk bewust te maken van zaken die helemaal op onwaarheid berusten. Zo heeft hij pas gezegd dat Dino de meest eerlijke man van Suriname is, en dat Amerika Bouterse haat. Ik heb mensen zien slijmen bij ‘’Baas’’, maar dit is gewoon toppunt van misleiding van de Nickerianen.

Door zijn manier van uiting, persoonlijke aanval, zonder te kijken naar zijn eigen vies huistuintje, brengt hij heel veel Nickerianen in verlegenheid, men begint te schamen dat een man die zich “Nickeriaan” noemt zo laag kan zijn, en geen respect heeft voor zijn medemens. Hij durft nooit een discussie aan te gaan met mensen, maar heeft SBS en Ishara omgekocht via zijn vrienden, om een monoloog te houden vol met leugens.

Nickerie heeft zoveel problemen in de rijstsector, visserij, onderwijs en Werkloosheid, maar deze man heeft geen tijd een oplossing te zoeken voor deze zaken, dan alleen maar te praten over anderen. Ook op het gebied van godsdienst zaait hij verdeeldheid tussen de Moslims, Hindu’s en Christenen. Hij heeft tijdens een wijkvergadering waar er uitsluitend Moslims waren, aangegeven dat hij de Moslimman is van Nickerie, en niemand anders.

Als moslim schaam ik me diep voor deze man. Nickerianen zeggen dat hij vaak dronken is, op vele videobeelden zie je dat hij met “Baas” bezig is alcohol te drinken. Hij is vergeten dat hij door zijn ordinair gedrag door Brunswijk en Somohardjo in elkaar getrapt is. Tja, maar deze man is zo belachelijk, dat zelfs bij de dood van een vriend van hem, hij samen met die zelfde oud voorzitter die hem als een hond had getrapt stond te zingen “Yeh Dosti “ (Vriendschap).

Nickerie een prachtig district, ik hoop dat jullie vloek heel snel voorbij is, want er is hoop in dit land. Nickerianen, als u het prachtige district wil behouden met normen en waarden moet u dit soort van mensen nooit ondersteunen. Als u toch de NDP wil ondersteunen, kiest u dan liever voor dokter Abel.

M.N.Niamut, voor reacties, niamutmnk@gmail.com

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net  / No Spang

14-10-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics