Nickerie.Net, maandag 04 november 2013


Dokter Erwien Abel overleden

Erwien Abel (51), particulier arts, en kandidaat voor de NDP bij de algemene verkiezing van 2010, is zaterdagavond in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo overleden. Hij werd enige tijd in deze instelling verpleegd.

Abel was ook verbonden bij het dokter Lachmiepersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie als lid van de Klachtencommissie. Abel zou, als hij was gekozen in het parlement, zijn bijdrage leveren om veranderingen teweeg te brengen waarbij natuurlijke hulpbronnen ten bate van Suriname gebruikt moeten worden en dat ‘vriendjes politiek’ achterwege gelaten dient te worden. Hij was ook een grote voorstander van een goed uitgewerkte Algemene Ziektekosten Verzekering. Hij was niet te spreken over de ouderwetse apparatuur, waarmee er in de gezondheidszorg gewerkt werd.

Nickerie verliest in Abel een heel kundige en behulpzame arts en vriend, voor wie niet het geld, maar de gezondheid van zijn patiënt op de eerste plaats kwam. Ook de NDP verliest een gepassioneerd lid dat altijd klaarstond voor de partij.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net  /NSS / FOS Network

03-11-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics