Nickerie.Net, maandag 04 november 2013


Officiële overdracht van kunstwerken in de openbare ruimte aan de gemeenschap van Nickerie

Op zaterdag 9 november van 12.00 – 14.00 uur vindt de officiele overdracht plaats van kunstwerken in de openbare ruimte aan de gemeenschap van Nickerie. Om 12.00 is er een kleine ceremonie bij de WIN groep, waarna tegen 13.00 uur de caravan vertrekt naar het Mini Centrum Zeedijck. Daar zal er ook een kleine ceremonie plaats vinden. Deze kunstwerken zijn gemaakt binnen het Kunstproject ‘Artist Talk’ op initiatief van de FVAS, Federatie van Beeldende kunstenaars in Suriname, met ondersteuning van het Directoraat Cultuur.

Een van de geschonken kunstwerken op het CCN-plein in Nickerie (Fotografie Akhielesh Mahabier)

Kunstproject ‘Artist Talk’ heeft als doel de interesse en appreciatie voor kunst van de gemeenschap in Nickerie te bevorderen. Om ondersteuning hieraan te geven hebben kunstenaars uit Nickerie en Paramaribo samen een aantal kunstwerken gemaakt, bestemd voor de openbare ruimte in Nickerie.

George Struikelblok, Shaundell Horton en Jeannette Oord maakten een ruimtelijk werk met als thema ‘Milieu’. Lucille Ramautar – Wong Loi Sing (Nickerie), Angelique Soebedar – Ramautar (Nickerie), Sri Irodikromo, Dorette Kuster, Kit-Ling Tjon Pian Gi, Manuela Tjin A Soe, Stanny Handigman, Arti Abhelakh maakten een kunstinstallatie met als thema ‘Vrouwenportretten’.

Deze werken zijn geplaatst bij de WIN groep.

Kasian Djiman (Nickerie), Saridin Singoastro (Nickerie), Frankie Amatsenen(Nickerie), Roddney Tjon Poen Gie maakten een ruimtelijk werk met als thema ‘Milieuvervuiling’. Wikaas Girdharie (Nickerie), Kurt Nahar, Hesdy Mertowirijo, Remon Magoensimito maakten een ruimtelijk werk met als thema Aarde, Wind en Water’.

De jonge kunstenaars Dhiradj Ramsamoedj en Roel Kasanwidjojo maakten een ruimtelijk werk met als thema ‘Dynamiek’. Deze werken zijn geplaatst bij het Mini Centrum Zeedijck.

Om ook de beoefening van de beeldende kunst in Nickerie te bevorderen, zullen op zaterdag 9 november workshops worden gegeven bij de WIN groep. Een ieder is welkom deze workshops te volgen. Voor meer informatie kunt u terecht bij de WIN groep of u kunt mailen naar info@suriname-fvas.org

George Struikelblok, voorzitter FVAS


Activiteitenoverzicht  van de WINgroep (November 2013)
- zaterdag 9 november van 08.00 uur - 12.00 uur workshops verzorgd door kunstenaars, plaats WINgroep
- zaterdag 9 november 12.00 uur officiële overdracht van de kunstwerken aan de WINgroep, plaats WINgroep
- maandag 11 november 12.00 uur officiële opening van de seniorenappartementen, het dagactiviteitencentrum, het en het restaurant, plaats WINgroep
- woensdag 13 november 09.30 briefing voor pers over het counsellingsbureau WINgroep, plaats WINgroep
- woensdag 13 november 10.00 uur officiële opening counsellingsbureau WINgroep, plaats WINgroep
- woensdag 13 november 12.00 uur overhandiging van de lesbrieven hiv/aids aan de amerikaanse ambassadeur, plaats KWEEKSCHOOL!

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net  / Ingezonden via St WiN

03-11-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics