Nickerie.Net, dinsdag 05 november 2013


Bouterse in paniek

Door ongekende spilzucht van de huidige regering en de aanhouding van Dino Bouterse, is president Bouterse gigantisch in paniek geraakt. Drie jaar lang heeft de regering (lees Bouterse) Sinterklaas gespeeld en zit nu met de gebakken peren. De bodem van de schatkist komt in zicht: Moni no de!

http://static3.volkskrant.nl/static/photo/2011/9/13/5/20111229234227/media_xl_1058195.jpgZoals eerder aangehaald heeft  de aanhouding van Dino ook ervoor gezorgd dat de president in paniek is, dat kan ik me best voorstellen, want als vader maakt hij zich zorgen om zijn zoon. Tijdens het radioprogramma 'Bakana Tori' op vrijdag 13 september gaf de president zelf aan dat de aanhouding van Dino  een zware “berekofu” (maagstoot) voor hem was.

De precaire financiële situatie is te wijten aan verspilling van staatsgelden, de regering heeft meer uitgegeven dan ontvangen. Maar dat was voorspelbaar, want de graaicultuur van een regering met een NDP signatuur is bij een ieder bekend. Bij de huidige regering geldt de volgende regel: Njan,Dringi, Prisiri, meer accommodatie en minder productie. Dus neks no fout. 

De president is ontstemd over de overheidsfinanciën en heeft in paniekde minister van financiën Adeline Wijnerman ontslagen. De president is nooit fout, dus hij zocht naar een zondebok  en die zondebok was Adeline Wijnerman. Het ontslag van de minister is een teken van zwakte van de president, hij probeert de aandacht af te leiden van het desastreuze  uitgavenbeleid.

De president is verantwoordelijk voor het algehele regeerbeleid maar zoals een ieder weet, is de president nooit fout. Hij durft zijn verantwoordelijkheid niet te nemen maar wijst de vinger naar anderen. Als er in 3 jaren tijd maar liefst 13 ministers(hele elftal plus nog 2 spelers)zijn ontslagen, dan zegt dat al genoeg over de kundigheid van de coach, maar die blijft rustig zitten op zijn post.

Tijdens de algemene politieke beschouwing in het parlement is er stevige kritiek geleverd door zowel coalitie als de oppositie. De coalitieleden hebben zich kritisch uitgelaten over het gevoerde beleid van de regering over de afgelopen drie jaar. Door de stevige kritiek van de coalitiepartners en van Misiekaba is president Bouterse nog meer in paniek geraakt.

Andre Misikaba heeft  het huizenplan, prijsbeleid en het wervingsbeleid afgekraakt. De koopkracht van de samenleving moet omhoog zei Misiekaba. Het mag niet zo zijn dat mensen vandaag ontvangen en morgen weer ‘bloot’ zijn, aldus Misikaba. Hij geeft toe dat de mensen al in de eerste week van maand Skeer(bloot) zijn.

Ronnie Brunswijk van de ABOP ziet het nut van de dure ambassade in Parijs  niet in. Hij vraagt zich af welke bijdrage de ambassade tot nu toe heeft geleverd. Het gebouw heeft 6 miljoen Euro gekost en staat tot nu toe leeg. Na al die jaren de ogen gesloten te hebben voor het desastreuze beleid, is een groot deel van de coalitie nu pas tot het besef gekomen dat de regering Bouterse niet deugt.

Tijdens de BigiSma Dey  te Colakreek was president Bouterse  niet zo vriendelijk tegen de seniorenburgers. De oudjes klaagden over de slechte accommodatie en het slechte eten, daarop zei de president dat ze beter moeten luisteren en minder moeten klagen. Dat siert een president niet. Dit is ook teken dat de president in paniek is.

Enkele weken terug heeft president Bouterse de kiezers gevraagd hem een kans te geven om weer president te worden. Ik vond zijn oproep lachwekkend. Het is een angstige wanhoopspoging van Bouterse, hij weet bliksemgoed dat hij geen kans meer krijgt van de kiezers. De regen van beloftes die hij in 2010 op de bevolking heeft losgelaten,  kan hij immers niet nakomen.

Enkele beloftes uit de regeringsverklaring van 2010 die niet zijn ingelost: De Kruistocht tegen corruptie; een hoog specialistische Nationale Raad voor Wetenschap en Technologie; Algemeen Medisch Centrum Wanica;  Open Universiteit in Wanica; militaire dienstplicht; 5000 banen per jaar; 8 flats van 250 wooneenheden; 18.000 woningen, niet eens 500 gebouwd. Puert’America project: Diep zeehaven en internationale luchthaven, de BTW, flat-taxbelastingssysteem; fly-overs; viaducten, achtbaanswegen, Highway naar Brazil, Tapajaiproject, Voedselschuur, Bruggen over Corantijn en Marowijnerivier .

De wapenfeiten van de regering: Verhoging van government take; devaluatie  van de SRD met 20 %; verhoging van Kinderbijslag en AOV; Salaris governor CBvS SRD 80.000; Salaris dir. AZP SRD 60.000; gebrekkige Naschoolse opvang; toeristenkaart; gebrekkige Nationaal Zorgstelsel, Gewijzigde beleidsinzichten en Reshuffeling van ministers en hoogkader.

De president had beloofd dat het jaar 2011, jaar van “veiligheid” zou worden, niets van gemerkt. 2012 zou “Doe jaar” worden, het werd een mislukkingsjaar . 2013 zou het jaar worden van “Actie en Prestatie”. Het is een “corruptie jaar” geworden. 2014 wordt wederom het jaar van beloftes en populisme. Een van de briljante belofte van president Bouterse, is de tramverbinding van Paramaribo naar Para.

De verkiezingen van 2015 naderen. In 2014 zal de regering politieke spelletje (populisme) spelen om in de gunst van de kiezer te komen. De kiezer moet beslist niet laten beïnvloeden door populisme van de huidige regering want ze lost haar beloftes toch niet in

Iedere dag zal een stelletje raddraaiers  via Bakana Tori en Info-Act, de kiezers trakteren op nieuwe beloftes. De ene dag zullen de kiezers voorgehouden worden dat de regering de AOV of pensioen zal verhogen, de volgende dag is het de "keiharde strijd” tegen de criminaliteit of iets anders.

En zo zal er iedere dag weer wat anders zijn, tot aan de verkiezingen. Alsof die kiezer daaraan geloof zal hechten en zich op deze manier zal laten manipuleren en voor het verkiezingskarretje van de NDP zal laten spannen. Niemand gelooft nog dat president Bouterse het in landsbelang doet, behalve Bouterse zelf.

Naipal.A.I

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net  / Ingezonden

05-11-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics