Nickerie.Net, dinsdag 05 november 2013


Bouterse mag DNA-leden ‘fileren’ van voorzitter Jenny Simons

05/11/2013 15:09 - Ivan Cairo

PARAMARIBO - President Desi Bouterse heeft dinsdag aangekondigd parlementariërs die hem tijdens de algemene politieke beschouwingen kritische vragen hebben voorgelegd te zullen “fileren” bij de beantwoording. Die woordkeuze kwam hem op ferme kritiek van de oppositie te staan die 'fileren' geen parlementaire taal vinden. Assembleevoorzitter Jenny Geerlings-Simons liet het staatshoofd het woord echter niet terugnemen.

President Desi Bouterse met naast hem minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. President Desi Bouterse met naast hem minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Foto: Ivan Cairo

Toen de oppositieleden bleven protesteren zei Bouterse dat hij het woord terugnam indien het bij de volksvertegenwoordigers verkeerd is aangekomen. Het gaf aan tijdens zijn spreekbeurt zeer gedetailleerd te zullen ingaan op de zaken die door het parlement aan de orde zijn gesteld. De regering kreeg dinsdag zoals vaker opnieuw de wind van voren van de Nieuw Front-fractie omdat ze en falend beleid zou voeren.

Zo werd gewezen op zaken die naar corruptie rieken, terwijl toezeggingen en beloftes niet worden ingelost door de regering. Winston Jessurun van het Nieuw Front (DA'91) gaf aan dat van de achttienduizend beloofde woningen de regering in drie jaar slechts 180 heeft gebouwd. Wil Bouterse deze belofte nakomen zal hij volgens de politicus nog driehonderd jaar aan de macht moeten blijven.

dWT Lezerreacties:

" Kan het nog onbeschofter? Die man vergeet dat hij het heeft tegen mensen die door het volk zijn gekozen. Hiermee beledigt hij rechtstreeks het volk! Wat een uitschot!"

" Rasoul, vrijdag wordt het proces tegen Dino B. voortgezet. Daar wordt hij door de Amerikanen "gefileerd".
Dat wordt dus echte "filet Americain".

" Vrijdag gaan de Amerikanen Dino "fileren". Volgt DDB daarna?;-)

"Op een of andere manier moest ik door deze uitspraak terug denken aan de uitspraak van Bouterse over Cyril Daal. 'Meneer Daal heeft ons zijn rekening gepresenteerd. ... dus dan moeten we hem contant betalen!"

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net  / dWT

05-11-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics