Nickerie.Net, dinsdag 12 november 2013


‘Dino wilde wekelijks twintig kilo cocaïne verzenden’

11/11/2013

PARAMARIBO - Dino Bouterse en Edmund Quincy Muntslag wilden volgens de Amerikaanse justitie elke week twintig kilo cocaïne verzenden naar de VS. Dat staat in de tenlastelegging van het Openbaar Ministerie in Manhattan. Op 28 juni heeft Bouterse op zijn kantoor een kilo cocaïne tevoorschijn gehaald en laten zien aan zijn zakenpartners, naar later bleek DEA-informanten. "Je kan het zo naar de luchthaven meenemen als je wil", zei Muntslag die uitlegde dat het pakje was geprepareerd met een chemisch middel zodat "de honden" op de luchthaven het "niet kunnen ruiken".

Op 21 juli was er weer een ontmoeting met de buitenlanders die beweerden banden te hebben met Mexicaanse drugskartels. Ook medeverdachte Muntslag was aanwezig. De mannen bespraken over en weer hoeveel kilo cocaïne per zending verscheept zou worden en langs welke route. "Elke week twintig kilo; het wordt elke week één tas, niet meer", zou Bouterse hebben aangegeven.

"We willen het van hieruit (Suriname) sturen naar Trinidad, Trinidad-Fort Lauderdale, Fort Lauderdale-New York. Vijftienhonderd per kilo voor de man die het naar New York gaat rijden", stippelde één van de vreemdelingen de smokkelroute uit. Bouterse wilde weten hoe de betaling na levering zou plaatsvinden en stelde voor dat het geld per chartervliegtuig naar Suriname werd gebracht.

Op 24 juli kreeg Muntslag 60.000 US dollar voorschot om de testzending van tien kilo uit te voeren. Op 27 juli stuurde Muntslag een sms-bericht naar de 'zakenpartner' dat de drugs onderweg waren naar Trinidad en Tobago. De naam van de passagiers in wiens bagage de drugs was geplaatst en het labelnummer werden doorgegeven. Bij aankomst op de Piarco luchthaven werd het spul door de justitiële autoriteiten daar onderschept.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net  /dWT

12-11-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics