Nickerie.Net, zondag 10 november 2013


Santokhi wil onderzoek procureur-generaal rond kwestie Dino

10/11/2013 00:02 - Annelies Brinkman

PARAMARIBO - VHP-leider en oud-minister van Justitie Chandrikapersad Santokhi vindt dat de procureur-generaal (pg) zo snel mogelijk een onderzoek moet beginnen naar wat er rond de zaak van Dino Bouterse in Suriname gebeurt of is gebeurd. De Nieuw Front-parlementariër zei dat zaterdag naar aanleiding van het nieuws dat de zoon van de president sinds vrijdag door de VS beschuldigd wordt van samenwerken met de Libanese terreurorganisatie Hezbollah.

Chandrikapersad SantokhiChandrikapersad Santokhi

De beschuldiging van het samenwerken met Hezbollah van Dino komt bovenop de aanklacht van drugshandel en wapenbezit. Volgens Santokhi kan de pg een onderzoek beginnen op basis van de Surinaamse wet die bepaalt dat terrorisme en de financiering daarvan strafbaar zijn.

Santokhi stelt dat er nu duidelijk meer aan de hand is dan president Bouterse tot nu toe heeft geprobeerd te laten blijken. "We hebben de president in het parlement om uitleg gevraagd over de zaak van zijn zoon. Maar hij was daar zwijgzaam over en deed het af als een persoonlijke zaak. Maar nu lijkt er toch meer aan de hand", aldus Santokhi die zei dat de oppositie later op de zaterdag bij elkaar zou komen om de kwestie te bespreken.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net  /dWT

10-11-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics