Nickerie.Net, dinsdag 12 november 2013


Nickerie heeft een grote zoon ten grave gedragen

De arts Erwin Abel (51) is maandag onder grote belangstelling ten grave gedragen. Ruim duizend mensen uit alle lagen van de bevolking waren op de been om hun geliefde, doc, vriend of partijgenoot de laatste eer te bewijzen. Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken heeft namens de president zijn condoleances aan de nabestaanden overgebracht. Hij sprak van een grote zoon die Nickerie heeft verloren.

0dfff04d6706995a11c37cf744c18007.jpgParmessar gaf aan dat de goede zaken van Abel moet worden vereeuwigd door bijvoorbeeld een drs. Abel lezing te houden. Bij deze gelegenheid kunnen artsen getraind worden. Abel, keek niet naar het geld, voor hem gold dat zijn patiënten beter moesten worden. Abel maakte zijn poli reeds om 5 uur 's morgens open, en hij had een opschrift in zijn poli dat er geen attesten te koop zijn. "Zie daar een eerlijk mens", memoreerde districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh. Diverse mensen vinden dat de Gouverneurstraat, waar Abel is geboren en waar zijn kliniek stond, gewijzigd moet worden in drs. Erwin Abelstraat.

Een voorbeeld nemen

Roy Sedoc, ondervoorzitter van de districtsraad en goede vriend van Abel, gaf aan dat de arts mensen heeft behandeld die geen geld hadden. Hij stelde hem als voorbeeld. Sedoc merkte op dat arts zijn een roeping is. Sedoc merkte op dat iemand zijn moeder naar Abel bracht. Na de behandeling had de persoon geen geld. Abel schreef de mevrouw medicamenten voor. Zij had ook geen geld om de medicijnen te kopen. Abel gaf haar toen ook nog geld voor de medicamenten.

Na twee maanden kwam de mevrouw terug om Abel te betalen voor haar consult en de medicamenten, maar hij wilde geen geld accepteren. Na lang aandringen besloot hij om naar de supermarkt te gaan met de mevrouw om wat spullen te kopen. Hij kocht twee dozen met spullen, die mevrouw betaalde de rekening, Abel pakte alles in zijn voertuig, vroeg die mevrouw om mee te gaan. Toen ze bij de twee kindertehuizen aankwamen, vroeg Abel de mevrouw om samen met hem de spullen te overhandigen aan de leiding van de opvanginstellingen.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net  /NSS

12-11-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics