Nickerie.Net, woensdag 13 november 2013


Rijstboeren eisen geld voor geleden verlies

12/11/2013 14:02 - Eliézer Pross

PARAMARIBO - Tientallen rijstboeren uit Saramacca, Coronie en Nickerie hebben dinsdagmorgen gedemonstreerd bij het Kabinet van de President en De Nationale Assemblee (DNA). Zij eisen financiele compensatie van de staat voor geleden verliezen door te lage prijzen die zij aangeboden kregen voor hun paddie. Hun beklag is in een petitie verwerkt. "Als wij geen subsidie krijgen weten wij niet hoe rijst geplant zal worden voor het komend seizoen", zei Harinandan Oemraw, voorzitter van de Surinaamse Padieboeren Associatie (SPBA), aan de pers.

Rijstboeren uit Saramacca, Coronie en Nickerie hebben vanmorgen gedemonstreerd bij het Kabinet van de President en De Nationale Assemblee. Zij eisen financiele compensatie van de staat voor geleden verliezen.-. Rijstboeren uit Saramacca, Coronie en Nickerie hebben vanmorgen gedemonstreerd bij het Kabinet van de President en De Nationale Assemblee. Zij eisen financiele compensatie van de staat voor geleden verliezen.-.

In hun petitie eisen zij een platform voor samenwerking met een wettelike basis. Ook moeten gerichte oplossingen worden aangedragen voor problemen. Verder, moet er meer transparantie zijn bij de totstandkoming van padieprijzen. Daarnaast moet er een waakhond komen voor efficientie- en inkomensverbetering binnen de sector. De boeren menen een verlies van bijna SRD 17 te hebben geleden op elke baal natte paddie. Dit zou de regering moeten compenseren door terruggave van de belasting op diesel. Het gaat om een bedrag van SRD 361,20 per hectare.-.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net  /dWT

13-11-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics