Nickerie.Net, zondag 17 november 2013


Wingroep opent appartementenverblijf voor seniorenburgers

De acht woningen die bestemd zijn voor seniorenburgers op het complex van de Wingroep aan de Walther Hewittstraat zijn niet voor een ieder. Dit zei Rob Mooij die belast is met de dagelijkse leiding van de stichting, gisteren bij de officiële opening van de acht appartementen, die zijn opgezet met het doel een aantal senioren burgers huisvesting te bieden. De appartementen zullen ook voor andere behoeftigen worden ingezet.

Volgens Mooij zijn vier van de onderkomens voor permanent verblijf bestemd. Dat wil zeggen dat een senioren burger zo een appartement kan huren om er te verblijven. Indien zij lichte zorg nodig hebben kunnen zij dat volgens Mooij ook krijgen. Hoewel de Wingroep ook thuiszorg biedt, hoeft men daar geen gebruik van te maken.

“Men kan ook terecht bij een andere thuiszorg organisatie of een verpleegkundige”, reageerde Mooij. Hij zei dat de mensen op het complex veilig kunnen wonen. Er is een dagactiviteitencentrum waar er een uitbater is, die tegen een sociaal tarief eten zal leveren aan de seniorenburgers, die hun intrek hebben genomen in de appartementen.

Daarnaast zijn er nog vier appartementen die de organisatie wil gebruiken voor tijdelijke zorg. Het verschil tussen de twee is volgens de Win-coördinator, dat in die appartementen die doelgroep tijdelijk kan worden opgevangen. “Veronderstel dat u voor uw bijgaande moeder of vader zorgt en wil een maand met vakantie, wie zorgt dan voor uw ouders als er geen andere familie is in het district”, vroeg Mooij zich af. In dat geval zijn de vier appartementen ter beschikking en kunnen de seniorenburgers opgevangen worden.

Afgesproken wordt dan wat voor zorg zo een oudere burger nodig heeft en die wordt dan verleend aan de desbetreffende persoon. Dit gebeurt volgens de Wingroep directeur tegen een sociaal tarief. Mooij benadrukte, dat het appartementencomplex slechts is voor seniore burgers uit Nickerie, omdat hij reeds door stedelingen benaderd is die een appartement wilden huren. Hij gaf aan dat seniorenburgers met een klein pensioen en AOV eer der in aanmerking komen. De huur bedraagt srd 250 per maand inclusief licht en water. Daarnaast kunnen ook Nickerianen die in Nederland wonen en willen komen overwinteren, zo een appartement huren.

Samen met de opening van de seniorenwoningen vond ook de opening van het activiteitencentrum voor senioren plaats en de opening van een sport en eetcafe. Het project dat 170.000 Euro heeft gekost, is opgezet met de steun van het Maagdenhuis in Nederland en de Staatsolie Foundation for Community Development.

Foto-impressie appartementenverblijf voor seniorenburgers + dagactivititencentrum

Fotografie: Akhielesh Mahabier

 

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net  /De West

13-11-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics