Nickerie.Net, maandag 02 december 2013


Santokhi veegt de vloer aan met beleid regering

De VHP-vergadering op het voetbalveld van Jopo te Paradise. VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi heeft in Nickerie zaterdagavond flinke kritiek geleverd op de coalitie. Op een wijkvergadering in de Oostelijke Polders zei Santokhi dat er een vernietigend beleid gevoerd wordt en flink gestolen wordt. Assembleeleden hebben miljoenen verdiend aan de Naschoolse Opvang. Zij hebben vooral geld gemaakt op het eten door slechte kwaliteit te leveren en hebben familieleden ingezet. Ook geschenken uit andere landen komen op naam van personen in plaats van ministeries. Santokhi zei dat de VHP met een herstelplan komt om het vernietigend beleid aan te kunnen pakken over achttien maanden.

e34d1e9ff44cf4392057e788f988309c.jpgVHP-vergadering op het voetbalveld van Jopo te Paradise

Santokhi had geen goed woord over voor minister Edward Belfort van Justitie en Politie. Hij noemde hem de slechtste minister ooit. De VHP-voorzitter zei dat Belfort in het openbaar kritiek levert op de rechterlijke macht, terwijl hij weet dat die zich niet kan verdedigen. Hij haalde aan dat de Fiso-aanpassing niet is doorgevoerd voor de rechterlijke macht. Diverse zaken blijven liggen, alleen maar om de magistratuur te pesten. Santokhi benadrukte dat mensen zich zeer onveilig voelen in het land.

Riekt naar corruptie "De president noemt zich volkspresident, maar hij kon de rijstboeren die naar Paramaribo waren om een petitie in te dienen, niet ontvangen", zei Santokhi. Hij trok fel van leer tegen de naar corruptie riekende invoer van tractoren en landbouwmachines uit Iran en China die, tegen alle regels van behoorlijk bestuur in, op naam van een NDP-topper en een diplomaat werkzaam op Buitenlandse Zaken zijn binnengebracht. Deze landbouwmachines hebben de boeren niet bereikt. Santokhi zei aan zijn gehoor om te raden wat ermee is gebeurd.

De VHP-topman merkte op dat bepaalde radiostations opzettelijk de natie willen verscheuren door etnische sentimenten te bespelen. Hij noemde staatsradio SRS bij naam. Er wordt een sfeer van angst gecreëerd door een omroeper die woordvoerder is van de president, zei Santokhi, doelende op perschef Clifton Limburg. "Maar wij zijn niet bang. Ik loop voorop in de strijd", zei Santokhi. Hij deelde mee dat de VHP elke dag groeit en dagelijks melden volgens hem teleurgestelde NDP'ers zich aan bij de partij.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net  /NSS

01-12-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics