Nickerie.Net, vrijdag 06 december 2013


Bouterse krijgt blaam prijsverhogende controles

PARAMARIBO, 4 dec – De onlangs als minister van Financiën ontslagen Adelien Wijnerman noemt president Desiré Bouterse als initiatiefnemer voor de inspectie vooraf van importen. Rond haar ontslag werd toch wel gefluisterd dat Wijnerman verantwoordelijk was. Kritiek van handelaren dat de zij de prijzen van goederen stuwde, was dus onterecht.

Het idee om de werkelijke prijs van goederen in het buitenland te laten controleren door Société General du Surveillance, SGS, is ergens anders uitgebroed. En waar? “Ik wil benadrukken dat het SGS-initiatief niet van mij afkomstig was. Ik heb slechts gehandeld op advies en instructie van de president”, zegt Wijnerman tegenover de Ware Tijd. Het was onder meer Bouterse die met zoveel woorden aangaf dat Wijnerman een soloactie had ondernomen.

Niet lang daarna werd de minister de laan uitgestuurd. Als reden werd onder meer aangegeven dat er niet goed werd gecommuniceerd met het bedrijfsleven. Zij heeft niet eerder gereageerd, maar heeft er nu schoon genoeg van. Bouterse wilde met de uitvoering van zijn idee vermeende corruptie bij de douane aanpakken. De staat zou dan meer kunnen innen aan importheffingen. Meer geld in het laatje dus van de staat. Wijnerman ervaart de verbale nasleep als ‘trap na’.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/Waterkant

06-12-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics