Nickerie.Net, zondag 08 december 2013


Nabestaanden: strijd gaat ook na 31 jaar gewoon door

08/12/2013 14:45 - Rose-Marie Maître

PARAMARIBO - Met de 31e herdenking van de slachtoffers van de Decembermoorden willen de nabestaanden laten zien dat zij de strijd voor rechtvaardigheid geenszins opgeven. Daarom kwam verschillende generaties nabestaanden van de 8 decembermoorden zondag bijeen in Bastion Veere, Fort Zeelandia.

Nabestaanden en betrokkenen brachten zondagmiddag in fort Zeelandia een bloemenhulde ter nagedachtenis van de slachtoffers van de Decembermoorden Nabestaanden en betrokkenen brachten zondagmiddag in fort Zeelandia een bloemenhulde ter nagedachtenis van de slachtoffers van de Decembermoorden

Ze brachten daar een bloemenhulde ter nagedachtenis van de 15 mannen die in de nacht van 8 op 9 december 1982 werden doodgeschoten. "Als wij kijken naar de geschiedenis van de Assyriërs, de Meden en Perzen, merken wij dat er voor het onrecht tijd is uitgetrokken. Vroeg of laat zal het recht moeten zegevieren. Dat wij vandaag hier moeten staan met een zeer onbevredigd rechtsgevoel is eigenlijk schandalig, maar wij moeten gewoon de tijd afwachten", zegt Robert Hewitt, voorzitter van de mensenrechtenorganisatie Allied Collective.

Wanneer het moment aanbreekt om de bloemen te leggen komen de mensen langzaam in beweging. De zon is ongenadig, maar zij nemen hun tijd. Vervolgens voert Soenil Oemrawsing, voorzitter van de Stichting 8 december 1982, de aanwezigen terug naar 31 jaar geleden, toen de vijftien mannen geëxecuteerd werden. "Wij zullen onze strijd niet opgeven om het kwaad dat Suriname is aangedaan met de Amnestiewet te herstellen. Inspiratie zullen wij putten uit de moed van de vijftien mannen die hun leven hebben gegeven voor herstel van de democratische rechtsstaat'', besluit Oemrawsing.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / dWT

08-12-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics