Nickerie.Net, maandag 09 december 2013


Spong: Desi Bouterse derde verdachte drugszaak zoon Dino

09/12/2013

DEN HAAG - Preet Bharara, de Amerikaanse openbare aanklager in de zaak tegen Dino Bouterse, houdt een belangrijke troef achter de hand. Er is een derde verdachte in deze zaak en die is in Suriname woonachtig. Hoewel hij hem niet bij naam noemde, indiceerde strafrechtadvocaat Gerard Spong dat die derde verdachte Desi Bouterse is.

Gerard Spong bij de herdenking van 31 jaar Decembermoorden zondagavond in AmsterdamGerard Spong bij de herdenking van 31 jaar Decembermoorden zondagavond in Amsterdam Foto: Eric Mahabier

Bij de herdenking van 31 jaar Decembermoorden zondag in de Mozes en Aaronkerk in Amsterdam zei Spong dat 2014 een spannend jaar beloofd te worden. Over acht weken start het strafproces tegen Dino Bouterse in de Verenigde Staten. In Suriname wordt er volgens hem flink gespeculeerd over die derde verdachte en laat Desi Bouterse zich intussen flink juridisch adviseren over zijn immuniteit als president. Dat hij toch een risico neemt om naar de begrafenis van Nelson Mandela in Zuid Afrika te gaan, is volgens Spong mogelijk verklaarbaar.

Bouterse zou mogelijk samen reizen in een vliegtuig met de president van BraziliŽ. De relatie tussen BraziliŽ en de VS is op dit moment vertroebeld en zou Bouterse dan daarvan gebruik kunnen maken om niet gearresteerd te worden.

Spong ziet het liefst Bouterse in de Surinaamse cel belanden. Maar een celstraf in de Amerikaanse gevangenis kan ook maken dat de krijgsraad het Decemberstrafproces voortzet en dat Bouterse dan na berechting ook een straf in Suriname uit te zitten heeft.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /dWT

08-12-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics