Nickerie.Net, dinsdag 10 december 2013


Surinaamse tv haalt Jeugdjournaal van zender - vanwege onderwerp over 8 decembermoorden

PARAMARIBO - De Surinaamse staatstelevisiezender STVS heeft maandagavond een uitzending van het 10 Minuten Jeugdjournaal plotseling afgebroken. Dit gebeurde direct na de aankondiging van een reportage over de herdenkingsdienst voor de slachtoffers van de Decembermoorden die zondag had plaatsgevonden.

Het is de eerste keer in het 10-jarig bestaan van het programma dat dit gebeurt, zegt hoofdredacteur Hennah Draaibaar tegen het ANP. „Ik ben geschokt, maar vooral van slag. Als je de intentie hebt om opruiend bezig te zijn of staatsondermijnend, kan je de bui zien hangen. Maar wij zijn een onafhankelijk programma dat nieuws maakt voor kinderen. En dat zijn niet alleen programma's over blokfluitende kinderen”, aldus Draaibaar.

Volgens Draaibaar was het verslag van de kerkdienst totaal niet aanstootgevend. Het ging vooral over de nabestaanden van de slachtoffers. Aan de 15 verdachten van de Decembermoorden in 1982, waaronder president Desi Bouterse, is geen aandacht besteed.

De Surinaamse Journalisten Vereniging (SVJ) zegt, bij monde van voorzitter Wilfred Leeuwin, in een eerste reactie dat hier sprake is van censuur. De SVJ en het Jeugdjournaal gaan zich nu beraden wat hun reactie moet zijn.

 

Bekijk hier de uitzending - die de Surinaamse jeugd niet mocht zien. De herdenking over de 8 decembermoorden is het laatste nieuws-item in dit journaal

 

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /Telegraaf

10-12-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics