Nickerie.Net, dinsdag 10 december 2013


Waterschap Corantijnpolder hersteld

09/12/2013 21:51 - Beta Debidien

Corantijnpolder - Ruim zevenentwintig kilometer aan kleidammen, zeven kilometer aan zandwegen en dertig kilometer aan irrigatieleidingen zijn in optimale conditie gebracht in Waterschap Corantijnpolder in het district Nickerie. Zondag is het project officieel opgeleverd.

Onder-directeur Landbouw Soeresh Algoe, Ulrich Nooitmeer van Sintec en directeur Shameer Alibux van het aannemingsbedrijf Aisa Suriname plaatsen hun handtekeningen onder de documenten van officiŽle overdracht van het project.Onder-directeur Landbouw Soeresh Algoe, Ulrich Nooitmeer van Sintec en directeur Shameer Alibux van het aannemingsbedrijf Aisa Suriname plaatsen hun handtekeningen onder de documenten van officiŽle overdracht van het project. Foto: Beta Debidien

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft ruim 3,6 miljoen Surinaamse dollar uitgegeven voor het rehabiliteren van het 1030 hectare grote landbouwgebied gelegen ten westen van het district. Met deze investering moet het waterschap optimaal produceren.

Ook is tweehonderd meter aan duikers gelegd en zijn alle kunstwerken hersteld in het waterschapsgebied Corantijnpolder. Alle openverbindingen zijn gemaakt tot bedienbare verbindingen om het water beter te kunnen reguleren.

Waterschapsvoorzitter Chanderbhan Dwarka is tevreden over het werk dat het aannemingsbedrijf Aisa Suriname heeft uitgevoerd vanaf oktober 2012. Naast de rehabilitatie wil Dwarka dat het ministerie een pomp installeert bij de Post Rotterdamsluis, zodat het overtollige regenwater dat blijft zitten, wordt overgepompt naar de Nickerierivier.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /dWT

10-12-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics