Nickerie.Net, dinsdag 17 december 2013


Boete voor doodschieten rode ibissen en smokkel medicamenten

De politie van Nickerie heeft te maken gehad met twee gevallen van economisch delict. De mensen die in overtreding zijn, betalen een boete en gaan vrij uit. De zaak is buiten proces afgewikkeld. De gewestelijke politiecommandant, Stanley Benschop, zei maandag tijdens de wekelijkse persconferentie dat het ging om een man die twintig rode ibissen heeft doodgeschoten in Bigipan en een man die betrapt is met medicamenten die hij illegaal via Guyana het land binnengebracht had.

677c9fd14108b722486b1520339a59eb.jpgRode ibissen in het natuurgebied Bigi Pan in Nickerie.

De man die met een illegaal jachtgeweer op twintig rode ibissen heeft geschoten, die beschermd zijn, betaalde SRD 15.000 aan boete. Zijn jachtgeweer is in beslag genomen. Nadat een proces-verbaal is opgemaakt, mocht hij het politiebureau verlaten.

Voor het illegaal binnenbrengen van medicamenten, is SRD 10.000 betaald. De controlepost van politie Burnside in Coronie, ontdekte de geneesmiddelen die verborgen waren in een bestelbusje. Benschop deelt mee dat het vaak voorkomt dat medicijnen uit het buurland gesmokkeld worden. Gerenommeerde apotheken maken zich schuldig aan opkoop van gesmokkelde medicamenten. De politiechef van Nickerie deelt mee dat na keuring van de medicijnen, deze via het Openbaar Ministerie worden verkocht aan apotheken.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

17-12-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics