Nickerie.Net, woensdag 18 december 2013


VHP aan de macht: ambassade in Parijs dicht

PARAMARIBO, 18 dec – Als de Verenigde Hervormings Partij, VHP, regeermacht verwerft in 2015, mogen enkele drastische maatregelen verwacht worden. Tot die maatregelen behoort het onmiddellijk sluiten van de Surinaamse ambassade in Parijs. Dit zegt VHP-leider Chandrikapersad Santokhi.

De redenen liggen voor de hand en zijn vaker aangegeven. De huidige machthebbers laten het breed hangen, waar het niet kan. Een ambassade in Parijs en een andere aangekondigd voor Duitsland, is ongehoord. “Het sluiten van die ambassades zal één van de eerste dingen zijn die ik ga doen, puur om financiële redenen. Dat geld kunnen we aan veel belangrijkere zaken besteden ”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd.

Overigens verwacht hij niet dat het zo lang zal duren. Over ‘onze man in Parijs’ gaan minder frisse berichten rond. Het is dan ook niet uit te sluiten dat de regering Bouterse zelf terugkomt op haar besluit. “Men ziet nu ook al in dat het niet functioneert en dat er minder prettige dingen gebeuren”, aldus Santokhi. Volgens de regering moet Parijs de ‘nieuwe poort’ zijn naar Europa. Santokhi ziet het hele beleid slechts als poging “om Nederland te pesten.”

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /Waterkant

18-12-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics