Nickerie.Net, dinsdag 24 december 2013


Monorath: ‘Guyana is een slechte buur’

24/12/2013 - Merredith Bruce

PARAMARIBO - Parlementariër Harish Monorath vindt dat de Surinaamse regering te mild omgaat met de kwestie Tigri. Hij meent dat de vriendschapsband tussen de twee landen niet menens kan zijn als Guyana gebied inneemt dat aan Suriname toebehoort. “Guyana kan nooit een goede buur zijn als ik kijk naar de handelingen die ze plegen in het gebied.”

Het licht gekleurde deel op dit kaartje is het door Guyana betwiste deel van Suriname, het Tigrigebied.Het licht gekleurde deel op dit kaartje is het door Guyana betwiste deel van Suriname, het Tigrigebied

De politicus eist een harde aanpak van Surinaamse zijde. "Wanneer Surinamers zich illegaal bevinden op Guyanees grondgebied worden ze hardhandig aangepakt door de gendarmerie. Alle machines van de goudzoekers worden verbrand, dus moeten wij ook optreden tegen hen." Als Guyana zelf geen stappen onderneemt om het gebied te ontruimen eist Monorath dat het Surinaamse leger schoon schip daar gaat maken.

De vriendschapsband tussen Suriname en Guyana is eenzijdig vindt Monorath. Hij merkt op dat opeenvolgende regeringen tegen die achtergrond de handelingen van Guyana hebben gedoogd. "Suriname is een vriend van Guyana maar Guyana is geen vriend van Suriname."

Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken deelde onlangs aan het parlement mee dat de kwestie hoge prioriteit heeft van de regering.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /dWT

24-12-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics