Nickerie.Net, dinsdag 31 december 2013


'Bouterse geeft zichzelf brevet van ongeschiktheid'

PARAMARIBO - President en voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP) Desiré Bouterse heeft zaterdagavond bij de jaarvergadering van zijn partij in Ocer de partijleiding en dus in feite zichzelf een brevet van ongeschiktheid gegeven. Bouterse zei namelijk dat het de schuld van de partijleiding is dat de partij het minder goed zou hebben gedaan de afgelopen periode, doordat partijtoppers en NDP-parlementariërs het hebben laten afweten. Hij meende dat dit tot gevolg kan hebben dat de NDP de komende verkiezingen verliest en waarschuwde dat de grootste vijand van de NDP de NDP zelf is. Bouterse gaf hardleerse NDP'ers die zich met onoirbare zaken als roverij bezighouden, merkwaardig genoeg niet mee dat ze strafrechtelijk vervolgd zullen worden, maar dat ze slechts zullen worden geroyeerd indien ze zich niet beteren.

De politieke leider tamboereerde via een videopresentatie op enige vermeende verworvenheden van zijn regering en het feit dat hij zijn eigen falen erkende weerhield de NDPvoorzitter er niet van om de parlementaire oppositie aan de schandpaal te nagelen. Met name VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi, die hij erg schijnt te vrezen, moest het daarbij ontgelden.

Hij betitelde de VHP-leiding als 'gangsters' en de VHPvoorzitter als "Chandrika Segebai". De VHP zou gronden in Wanica van burgers hebben afgepakt en de VHP-leider zou steun van "witte mannen" krijgen en ook suggereerde Bouterse dat een bepaalde ambassadeur "allerlei valstrikken uitzet". Volgens de president, die overigens zelf kampt met grote corruptieschandalen, zal eenieder die "Chandrika" helpt, indirect steun verlenen aan": fufuruman".

Hij was voorts van oordeel dat de NDP de soevereiniteit van het land vergroot en welvaart voor het land en nationale ontwikkeling brengt, terwijl de vorige machthebbers de nationale rijkdommen aan vreemde mogendheden wensten te geven. Aldus Bouterse, die verder vond dat de komende verkiezingstrijd in het teken zal staan van "dekolonisatie versus rekolonisatie" en overigens geen woord repte over het Tigri-gebied. Ondertussen heeft de Mediaraad van de VHP gereageerd op de 'tendentieuze en provocerende retoriek' van Bouterse.

Het zou niet meer zijn dan een reactie op eigen falen als partijleider en president. Volgens de commissie bakt de regering van Bouterse er niets van en somt zij op een falend economisch beleid, verruwende criminaliteit, corruptie, het te grabbel gooien van onze soevereiniteit door de aanhouding van Dino Bouterse en de perikelen die zich thans voordoen in het Tigri-gebied.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /No Spang

31-12-202013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics