Nickerie.Net, dinsdag 31 december 2013


Bouterse schoffeert Surinaams volk: Corrupteling Ramon Abrahams benoemd tot raadsadviseur

ASP wist de hand te leggen op de benoemingsresolutie van Ramon Abrahams als raadsadviseur. Ex-minister Ramon Abrahams is per 1 januari 2014 benoemd tot raadsadviseur. Naast zijn uitkering als gewezen minister, krijgt hij nog een ministerssalaris van SRD 18.000 per maand. Daarnaast toucheert hij nog 25% representatietoelage, die neerkomt op SRD 4500. Zijn brutosalaris is ongeveer SRD 22.500 per maand. Abrahams is door president Desi Bouterse voor twee jaar benoemd in deze functie.

6cfe2416bd03f80a517ab9df158264b2.jpg___raadsadviseur.jpgAbrahams moest zijn portefeuille als minister van Openbare Werken in juni dit jaar inleveren. Er was enorme kritiek op zijn functioneren. Er werden diverse vragen gesteld over onderhandse gunningen en bevoordelen van familieleden en vrienden. De druk werd zo groot dat Bouterse Abrahams vroeg om te bedanken. De NDP-topper was bijzonder ontstemd over zijn ontslag en liet dat ook duidelijk blijken.

Naast de zeventien ministers zijn er vier raadsadviseurs met hetzelfde salaris. De raadsadviseurs Jules Wijdenbosch, Errol Alibux en Eddy Jozefzoon ontvangen ook een ministerssalaris met bijbehorende emolumenten. Andy Rusland is parttime raadsadviseur en krijgt de helft van de vergoedingen. Hij wordt per morgen de nieuwe minister van FinanciŽn. Ook de presidentiŽle commissaris ex-minister Martin Misiedjan heeft een ministerssalaris.

ASP

 

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / ASP . Fos Network

31-12-202013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics