Nickerie.Net, woensdag 01 januari 2014


President Bouterse: Overheid kan ontwikkeling niet stuwen

01/01/2014  - Ivan Cairo

PARAMARIBO - Uit een analyse van de regering is komen vast te staan dat de overheid over onvoldoende uitvoeringscapaciteit beschikt om de gewenste nationale ontwikkeling te stuwen. Ook zijn er op financieel gebied tal van onevenwichtigheden geconstateerd. Onder andere blijkt dat ďbeschikbare middelen niet altijd in overeenstemming met het beleid werden besteedĒ. Dat heeft president Desi Bouterse gezegd tijdens zijn nieuwjaarstoespraak op 1 januari.

President Desi Bouterse.President Desi Bouterse. Foto: Kabinet van de president

Het afgelopen jaar was er volgens hem "veel deining" omdat een consistente aanpak van 's lands financiŽn ontbrak. Het staatshoofd kondigde aan dat er deze maand aanpassingen en bijstelling van staatsfinancien zullen plaatsvinden, waardoor financiele vraagstukken tot een minimum zullen worden beperkt. De overheidsbestedingen zullen beter uitgestippeld worden zodat de door het parlement goedgekeurde begrotingen efficiŽnt uitgevoerd kunnen worden. Bouterse deelde ook mee dat hij op de eerste dag van het jaar een nieuwe minister van FinanciŽn zal benoemen en beŽdigen. Raadsadviseur Andy Rusland wordt de nieuwe bewindvoerder op het ministerie van Financien.

De regeringsleider riep de bevolking op "in eenheid en saamhorigheid" te leven en zich in te zetten om Suriname verder te ontwikkelen. Als iedereen zich inzet zal de productie volgens het staatshoofd in alle ernst ter hand genomen worden. De regering zal op de ingeslagen weg doorgaan en verder bouwen aan nationale ontwikkeling in zelfstandigheid, met wederzijds voordelige relaties met bevriende landen.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / Fos Network

31-12-202013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics