Nickerie.Net, woensdag 01 januari 2014


Situatie Surineds in 2013 niet rooskleurig

01/01/2014 Eric Mahabier

DEN HAAG - De situatie van Surinamers in Nederland was in 2013 niet rooskleurig. De arbeidsmarkt was vooral voor de jongeren beroerd. Neworg (netwerkorganisatie) voorzitter Dowlatram Ramlal zegt dat dit deels komt door de economische crisis en deels door discriminatie van de jongeren, ondanks hun goede opleidingen. “Ook het vinden van een stageplaats is heel moeilijk gebleken”, reageert Ramlal op vragen van de Ware Tijd.

Volgens Dowlatram Ramlal kan 2014 voor zowel Suriname als Nederland positief uitpakken. Volgens Dowlatram Ramlal kan 2014 voor zowel Suriname als Nederland positief uitpakken. Foto: Eric Mahabier

Uit cijfers van Neworg en het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat er meer dan vijftienduizend hbo en meer dan achtduizend wetenschappelijk afgestudeerden zijn binnen de Surinaamse gemeenschap in Nederland.

"Gelukkig is de relatie tussen Suriname en Nederland aan het verbeteren. Dat blijkt uit de acceptatie van de geloofsbrieven van mevrouw Chantal Doekhie als zaakgelastigde door minister Frans Timmermans" en de aankondiging dat binnenkort de Nederlandse vertegenwoordiger in Suriname, Ernst Noorman, zijn geloofsbrieven mag aanbieden om als ambassadeur te worden geaccrediteerd . "Ik hoop dat deze positieve ontwikkeling gaat voortzetten. Het is immers in het belang van beide landen ondanks ze op vele punten verschil van opvatting hebben".

Hij hoopt dat Suriname snel overgaat tot de uitvoering van de wet Personen van Surinaamse Afkomst (PSA). "In het bijzonder moet concreet gestalte worden gegeven aan het diaspora beleid". Ook hoopt Ramlal dat in 2014 het contact tussen de beide landen op ministerieel niveau geďntensiveerd worden. Het contact tussen NGO's moet eveneens verbeterd worden.

www.neworg.nl

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / dWT

01-01-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics