Nickerie.Net, donderdag 02 januari 2014


Gajadien: president grootste splijtzwam

02/01/2014  - Ivan Cairo

PARAMARIBO - Volgens VHP-parlementariër Asiskoemar Gajadien is president Desi Bouterse “de grootste splijtzwam” in het land. Volgens de volksvertegenwoordiger roept Bouterse op tot eenheid en saamhorigheid maar houdt zich daar zelf niet aan. "Wanneer hij daartoe oproept blijkt dat hij de persoon is die zelf verdeeldheid brengt", zegt Gajadien. Terwijl hij de bevolking ook oproept de buikriemen strak te trekken voert de president een beleid dat corruptie in de hand werkt en laat geconstateerde onregelmatigheden niet onderzoeken.

President Desi Bouterse in De Nationale Assemblee tijdens het uitspreken van de jaarrede op 29 september 2013. President Desi Bouterse in De Nationale Assemblee tijdens het uitspreken van de jaarrede op 29 september 2013. Foto: Irvin Ngariman

Gajadien reageert daarmee op de nieuwsjaarstoespraak van het staatshoofd. Bouterse heeft de bevolking daarin opgeroepen "in eenheid en saamhorigheid" te leven en zich in te zetten om Suriname verder te ontwikkelen. Als iedereen zich inzet zal de productie volgens het staatshoofd in alle ernst ter hand genomen worden. De regering zal op de ingeslagen weg doorgaan en verder bouwen aan nationale ontwikkeling in zelfstandigheid met wederzijds voordelige relaties met bevriende landen.

De parlementariër wijst er verder op dat terwijl Bouterse een dekolonisatiebeleid predikt en uitspraken doet met het kennelijk doel sentimenten tegen "de witte mannen" te kweken, maken hij en zijn regering constant gebruik van de diensten en kennis van "de witte mannen". Als voorbeeld noemt Gajadien de onlangs getekende overeenkomst tussen de regering en de Nederlandse bruggenbouwer Balast-Nedam voor de bouw van de brug bij Carolina.


Commentaar Lezers:

 Ludwich van Mulier: Etnomanie is het gebruikmaken van etniciteit om de particuliere belangen van minderheden te dienen. Inderdaad heeft deze president in menig opzicht de bevolking tot op het bot verdeeld. Zijn recente uitspraak dat hij het al voor zich ziet, dat de NPS op Grun Dyari Chan Santokhi (VHP) voordraagt als president, is een illustratie van etnomanie en "splijtzwamfunctie". Het benoemen van minister Parmessar (OW) om de hindustanen binnen en buiten de NDP gunstig te stemmen, is een illustratie hoe etnomanie werkt.

Een president die regels voor het volk maakt en deze zelf overtreedt, heeft geen gezag en maakt het land tot internationale schande. Voorbeeld: ant- rook wetgeving (hij rookt zelf stiekem) ; ordening Goudsector terwijl de president particulier belangen heeft in de goudsector via zijn zoon o.a. Er is geen nationale eenheid in Suriname helaas, omdat de regering bedrog heeft verheven tot beleidsinstrument. Het Surinaamse volk is niet gek.

Frank Debussy:  Gajadien heeft gelijk. Deze president is met stip de grootste splijtzwam van de natie. Hij drijft (als is dat vaak indirect) reeds 33 jaar, familie's, gezinnen en organisaties uit elkaar. Het is daarom de hoogste tijd dat bouterse zich uit de Surinaamse politiek terug trekt, zodat dit volk kan beginnen om de gapende wond door hem gemaakt, te kunnen laten genezen. Moge Brunswijk, Somo en Abrahams hem daarin volgen en moge er eindelijke intelligente en integere politieke leiders in dit land opstaan.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /dWT

02-01-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics