Nickerie.Net, vrijdag 03 januari 2014


Guyana houdt aanleg vliegveld Tigri-gebied aan

PARAMARIBO - De Guyanese minister van Transport Robeson Benn heeft maandag tegenover de Guyanese pers verklaard dat de intentie om een vergunning te verlenen voor de bouw van een vliegveld in het zogeheten Tigri-gebied is aangehouden. Het Guyanese mijnbouwbedrijf Muri Brasil Ventures Inc. dat op 7 november 2012 volledige mijnbouwrechten van het Guyanese ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen had verkregen, had onlangs permissie gevraagd voor het opzetten van een landingsbaan in het gebied, dat de Guyanezen als de New River Triangle beschouwen.

Transportminister Benn lichtte zijn weigering toe door te accentueren dat die in overeenstemming was met een beleidsstandpunt over minerale activiteit in het betwiste gebied. Hij bevestigde daarbij dat aan Muri Brasil Ventures nog geen groen licht is gegeven de landingsbaan te bouwen omwille van, zoals hij het letterlijk stelde,"“among other reasons, security concerns rather than the “current imbroglio” in the press over the granting of the PGGS. I will not get into any discussions we may have. I am saying that it was not granted. It was a policy position with respect to the general undertakings in the area and in respect of that policy position, I believe the approval was withheld.”

De Permission for Geological and Geophysical Survey (PGGS) die aan de mijnbouwonderneming was verleend werd enkele weken geleden door de parlementaire oppositiepartij Peoples National Congress (PNC) aan de kaak gesteld.

Het PNC nam daarbij het standpunt in dat er geen mijnbouwactiviteiten in de New River Triangle mogen worden ontplooid, omdat het gebied wordt geclaimd door buurland Suriname. Benn weigerde overigens in te gaan op de vraag of het geologisch en geofysisch onderzoek wel zou voortgaan en verwees de vragen naar de Guyanese NH-minister Persaud. Benn zei verder er niet van op de hoogte te zijn dat met de weigering om de landingsbaan te bouwen de activiteiten zouden stagneren.

“To me, an airstrip in the area may support more efficient logistics for activity in the area. Who will be there to watch to see who lands and who goes and who does what on an airstrip? It is a constant bother that we have”, zei de minister, waarbij hij over de behoefte aan een vliegveld als waarschuwing accentueerde dat “the airstrip will present us with additional difficulties in terms of security and oversight.”

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /No Spang

02-01-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics