Nickerie.Net, vrijdag 03 januari 2014


'Samenwerking KPS met Interpol moet beter'

PARAMARIBO - In het afgelopen jaar heeft het Korps Politie Suriname ook zijn contacten met het buitenland niet verwaarloosd. Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie zegt dat de samenwerking met buitenlandse partners goed is geweest, “alleen moeten we meer gebruik maken van de contacten.” Korpschef: “We hadden sowieso een goede samenwerking met onze collega’s van Interpol, maar het moet veel beter worden, omdat er zoveel systemen zijn die Interpol heeft”, onderstreept hij. Er is naar zijn zeggen nog heel veel informatie die onvoldoende benut wordt door KPS.

Foto: Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie

“Voorbeeld de databank van verdachten die gezocht worden en de vingerafdruk database”. Tjin Liep Shie onderstreept wederom dat er tot nog toe geen wetgeving bestaat met betrekking tot het afnemen van DNA-profielen. Een dergelijke regelgeving zal het KPS in de gelegenheid stellen om aan de nodige informatie te komen die kan leiden tot het makkelijker oplossen van bepaalde onderzoekingen.

“Voor de rest hebben we ook heel veel samenwerking met de Amerikaanse overheid gehad.” Zo heeft de Amerikaanse ambassade een vingerafdruksysteem ter beschikbaar gesteld van het KPS. Verder heeft deze werkpartner door middel van trainingen een bijdrage geleverd aan de bestrijding van de handel in drugs.

“We hebben veel gezamenlijke operaties gehad met de Amerikanen, die succesvol zijn uitgevoerd. Recentelijk nog hebben we meer dan 100 kilogram marihuana uit Jamaica in samenwerking met de Amerikaanse autoriteiten in beslag genomen.”

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /No Spang

02-01-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics