Nickerie.Net, zaterdag 04 januari 2014


‘Suriname moet onderzoekstrategie aanpassen’

03/01/2014 06:01 - Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - Vanwege het versnelde tempo van de wereldwijde technologische ontwikkelingen, is het voor Suriname van belang om haar onderzoeksstrategie op het gebied van rijst steeds aan te passen. Dat zegt Soedeshchand Jairam, waarnemend directeur van het Anne van Dijk Rijst Onderzoekscentrum Nickerie (Adron).

Het Anne van Dijk Rijst Onderzoekscentrum doet onderzoek naar nieuwe rijstsoorten.Het Anne van Dijk Rijst Onderzoekscentrum doet onderzoek naar nieuwe rijstsoorten. Foto: Beta Debidien

Volgens Jairam zal daarom op basis van de huidige marktontwikkelingen aan de ene kant en aan de andere kant de technologie van de huidige rijstproductie, een grondige evaluatie moeten plaatsvinden.

Aan de hand van de knelpunten, de mogelijkheden en het belang van de sector voor de Surinaamse economie zal er volgens Jairam een strategie vastgesteld kunnen worden voor het rijstonderzoek in Suriname. "Aangezien Adron zich bezighoudt met toegepast wetenschappelijk onderzoek, zal vanwege het belang van innovatie de communicatie met alle stakeholders ap alle niveaus noodzakelijk zijn", zegt Jairam.

Hij hoopt dat door een betere structurering en organisatie van de sector de participatie van de sector omhoog gaat.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / dWT

04-01-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics