Nickerie.Net, maandag 06 januari 2014


PVF: verschil in agrarische ontwikkeling Suriname en buitenland

NIEUW NICKERIE - Er is een contrast tussen de agrarische ontwikkeling in Suriname en die in het buitenland. Al geruime tijd is er wereldwijd sprake van een dynamisch veranderingsproces, waarbij alle onderdelen van de agrarische sector en de daaraan verwante bedrijfstakken voordurend transformeren.

Enkele jongeren werken samen met de oudere rijstboeren.Enkele jongeren werken samen met de oudere rijstboeren. Foto: Beta Debidien

Dat zegt Soedeshchand Jairam, voorzitter van de Politieke Vleugel van de Fal (PVF), in gesprek met de Ware Tijd. Volgens Jairam zorgen technologische en maatschappelijke en institutionele ontwikkelingen voor een gestadige groei van de agrarische productie per oppervlakte en per arbeidskracht. In Suriname is dat echter niet het geval. "Ondanks dat er in principe in Suriname gunstige natuurlijke omstandigheden aanwezig zijn voor een levensvatbare agrarische ontwikkeling, blijft de feitelijke productie ver onder wat er mogelijk is'', beweert Jairam.

Volgens hem vormt een slecht imago een knelpunt voor de agrarische ontwikkeling. "Hierdoor hebben boeren hun kinderen over het algemeen niet gestimuleerd om ook landbouwer te worden. Slechts de kinderen die niet in staat zijn geweest om via een middelbare of hogere opleiding een ander beroep te kiezen, nemen min of meer noodgedwongen de bedrijfsactiviteiten over" zegt Jairam.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / dWT

06-01-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics