Nickerie.Net, dinsdag 07 januari 2014


Imro.T verwijt de ketel dat hij zwart ziet

Naar aanleiding van het artikel onder de kop “Dat gedoe met VHP- media en columnisten” op een lokaal nieuwssite van ene Imro.T wil ik als volgt reageren. De scribent geeft aan dat de columnisten Hardeo Ramadhin en Idris Naipal steevast worden ingezet op een lokaal nieuwssite om opponenten met halve en hele onwaarheden/leugens met de grond gelijk te maken.  Laat me een keertje duidelijk stellen dat ik door niemand wordt ingezet of aangezet artikelen te schrijven. Het is ook niet waar dat ik opponenten met de grond gelijk maak. Het is een lachertje wanneer de schrijver dit beweert. Alles wat ik schrijf doe ik op persoonlijke titel en niet namens de VHP. Het lijkt erop dat juist Imro T, ingezet of ingehuurd is artikelen te schrijven namens de NDP. Heleboel zaken in mijn artikelen worden onderbouwd met argumenten. Voor sommige mensen is de waarheid hard om aan te horen. Imro.T is vergeten hoe Cliff Limburg  op Sky, in het programma de Waakhond,  vaak denigrerende opmerkingen maakte tegen de heren Venetiaan en Santokhi. 

Op 5 mei 2012 werd de oppositie door zowel president  Bouterse als Steve Meye aangemerkt als staatsvijand. Enkele dagen terug noemde Bouterse de VHP en Santokhi gangsters. De VHP voorzitter werd ook aangeduid als Chandrika Segebai.  Imro repte echter met geen woord over deze zaken.

Het is ook belachelijk wanneer de schrijver zegt dat wij meer grip op de Surinaamse media willen krijgen door in het leven roepen van verschillende mediabureaus met een subjectief karakter. De media bieden ons de gelegenheid om onze stukken te plaatsen, en wij maken daar gebruik van, neks no fout.

De scribent beweert voorts dat de politieke partij (VHP) op slinkse wijze de publieke opinie probeert te beïnvloeden via de media. Echter verzuimt de schrijver te vertellen dat de NDP, staatsmedia gebruikt om de kiezers voor zich te winnen. Staatsmiddelen worden gebruikt om propaganda te maken voor de NDP. Dus gelden van de belastingbetalers.  

De VHP is niet bezig op een sluwe manier doch op een oprechte en juiste manier de kiezers voor zich te winnen door juiste informatie te verstrekken. Terwijl Info-Act en Bakana Tori de publieke opinie middels manipulatie en indoctrinatie beïnvloedt. De scribent ziet de splinter in andermans oog maar helaas de balk in eigen oog niet.

De heer Imro.T geeft ook aan dat in de programma’s van de heer Limburg er een heleboel zaken van de VHP komen die dichtbij de waarheid zitten. Dat is een waarheid als een koe. Trouwens een terechte opmerking van Imro. Echter verzuimt hij te zeggen dat de programmamaker de VHP en Santokhi constant in het kwaad daglicht stelt.

In een eerder artikel op GFC heeft Imro.T laten doorschemeren dat een president uit het kamp van de VHP niet bevorderlijk is voor de eenheid van Suriname. Hij vindt  daarom een  zorgelijke situatie dat de VHP er alles aan doet om in het hoogste machtscentrum te komen.

Nu pas begrijp ik waarom ex-president Ramsewak Shankar, op 24 december 1990 middels een staatsgreep (telefoon of kerstcoup) werd afgezet. Het is evident dat de NDP een Hindostaan als president niet lust.  Opmerking van Bouterse: Ik zie de voorzitter van de NPS opstaan en kloppen voor 'hier komt binnen de president Chandrika Segebai'.

Kan de scribent met argumenten aan tonen dat als Santokhi president wordt niet bevorderlijk is voor de eenheid?  Is het bevorderlijk voor de eenheid als iemand met een strafblad president wordt? Is het bevorderlijk voor de eenheid wanneer iemand president wordt die hoofdverdachte is in een strafzaak?

Is het bevorderlijk voor de eenheid wanneer iemand president wordt wiens naam in verschillende strafzaken wordt genoemd? Is het bevorderlijk voor de eenheid dat iemand president wordt wiens zoon verdacht wordt van terrorisme, drugs-en wapenhandel? 

Is het voor de eenheid bevorderlijk dat Bouterse weer president wordt, als hij in een videoboodschap zegt:  “Ik slaap als een roos, al is de stad in rep en roer, al brandt de hele stad af, de enige die slaapt is Bouterse". Bekijk video: http://www.youtube.com/watch?v=TV4V5iU6gg8

Imro.T zegt dat de VHP een sterk etnische partij is. Imro moet een keertje bij de VHP langs komen, dan zal hij versteld van staan bij het zien van de VHP Bromtji Djari. Kan de scribent met argumenten onderbouwen dat Santokhi voorkeur geeft aan mensen die op hem lijken? 

De schrijver zegt dat in voorbijgaande regeringen de VHP nimmer is opgekomen voor de belangen van Creolen, Chinezen, Javanen of Marrons.  Imro verkondigt grove leugens. De VHP heeft in voorgaande jaren met de NPS, PL, KTPI, BEP en de ABOP altijd  gewerkt in het belang van het volk.

De VHP kent geen Creolen, Chinezen, Javanen of Marrons, de VHP kent Surinamers. Voor mij is het overduidelijk dat Imro.T bezig is etniciteit aan te wakkeren en de niet-Hindostanen op te jutten tegen Santokhi. Hij beseft niet dat met zulke zaken het volk wordt gepolariseerd en verscheurd. Imrio.T moet aangeven of ik in dit artikel onwaarheden heb verkondigd.

Het is ook evident dat de scribent Imro.T helemaal geen benul heeft van politiek, dus een “groentje” in de politiek. Hij moet nog veel leren van politiekvoering.  Met zijn achterhaalde manier van commentaar geven loodst hij de NDP naar de afgrond. Voor mij is het duidelijk  dat de scribent een geleid projectiel is, hij wordt flink betaald en gedicteerd door zijn opdrachtgevers.

Naipal.A.I

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / Ingezonden

07-01-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics