Nickerie.Net, maandag 13 januari 2014


Santokhi: 'De tijd van nyang, dringi, prisiri is voorbij'

 ''De tijd van nyang, dringi, prisiri is voorbij, want de VHP stevent recht af op de verkiezingswinst''. Dit zijn de woorden van een opgetogen voorzitter van de VHP Chan Santokhi zondag bij de Opo Yari bijeenkomst in Commewijne. De organisatie lag in handen van de jongerenraad van Commewijne onder leiding van Dhiraj Soekhai.

20022660ad59f6df75c1f60b8af5c762.jpg___time_for_chan_.jpgVHP-jongeren van Commewijne hebben een billboard geschonken aan VHP-voorzitter Chan Santokhi. (Foto: ASP)

Santokhi haalde flink uit naar, wat hij noemt, het verspillingsgedrag van de regering. Volgens de politicus heeft de regering totaal gefaald op diverse gebieden zoals onderwijs, agrarische sector en ondernemerschap. ''Als wij aan de macht komen, moeten wij als eerste met een herstelprogramma komen, omdat er een cultuur is gekweekt door deze regering om corruptie in stand te houden. Corruptie begint een norm te worden in Suriname. Kijk maar eens naar de armoede. Criminaliteit is gestegen en het geweld blijft maar steeds toenemen. Ik raad de minister van Justitie en Politie aan om ook te gaan onderzoeken welke factoren ertoe leiden dat er ook nog geweld wordt gebruikt tegen politieambtenaren'', aldus Santokhi.

Herstel gezag

Hij zegt dat in plaats van dat iemand binnen de regering opstaat om een halt toe te roepen aan de corruptie, eenieder juist mee geniet. Hij beloofde de aanwezige mensen wederom respect voor het gezag en de rechterlijke macht, als de VHP weer aan de macht komt. Ook zal zijn partij zich onder andere richten op herstel van het onderwijs zoals het introduceren van arbeidsgerichte studiemogelijkheden in Suriname. ''Ook ondernemerschap moet gestimuleerd worden. Elke sector moet worden gestimuleerd op basis van wat de markt vraagt''. Santokhi zegt dat de VHP ervoor gaat zorgen dat ze aan de macht komt. ''De strijd is reeds begonnen''.

Soekhai zei dat zelfs president Desi Bouterse bang is voor Santokhi, omdat deze niet openlijk zijn naam durfde te noemen tijdens de jaarafsluiting van de NDP. ''De president noemde andere namen, omdat hij bang is. Hij durft niets. Maar onze voorzitter durft wel en wij gaan voor de strijd'', zei Soekhai. De jongerenraad gaf aan Santokhi een billboard als cadeau waarop staat: 'Its time for a Chan(ge)'. ''Wij hebben binnen tien dagen dit alles voorbereid'', zegt Soekhai. De bedoeling van deze bijeenkomst was een terugblik te geven van beleid en bestuur over het jaar 2013. Ook het programma van de viering van de 65ste verjaardag werd even doorgenomen. Op de bijeenkomst waren ook aanwezig de VHP-parlementariėrs Sheilendra Girjasing, Ganeshkumar Kandhai, Mahinder Jogi en toppers van andere partijen.

ASP

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS / ASP

13-01-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics