Nickerie.Net, maandag 13 januari 2014


'Wel degelijk USD 1 miljoen interventie per dag door CBvS'

PARAMARIBO - De Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft wel degelijk een interventie van USD 1 miljoen op dagbasis op de valutamarkt gepleegd. Dat zegt NPS parlementariër en lid van de commissie staatsfinanciën Arthur Tjin- A-Tsoi in gesprek met ASP. Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen noemde president Desire Bouterse dit bedrag een van de grootste leugens van de oppositie.

Volgens Bouterse zou deze bewering niets anders dan stemmingmakerij zijn. Tjin- A-Tsoi zegt echter dat juist de president leugens verkondigt en ongeloofwaardig overkomt.

‘’Een eenvoudige rekensom toont dat er over het afgelopen jaar USD 250 miljoen aan interventies zijn gepleegd. Een jaar heeft 364 dagen en er zijn 52 weekenden hetgeen gelijk is aan 104 dagen. Komt op 250 werkdagen met aftrek van de nationale feestdagen.

Er zijn 17 nationale feestdagen wat ons op 233 werkdagen brengt. Als we de 250 miljoen USD delen door de 233 werkdagen is er inderdaad ruimschoots voor USD 1 miljoen interventie op dagbasis gepleegd over het jaar 2013’’, stelt de parlementariër.

Hij zegt zich af te vragen, waarom de president hardnekkig heeft ontkend dat de USD 1 miljoen interventie op dagbasis is gepleegd. Tjin-A-Tsoi zegt dat de president continue zand in de ogen van de gemeenschap strooit. ‘’De president komt hierdoor ongeloofwaardig over’’.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / No Spang

11-01-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics