Nickerie.Net, dinsdag 14 januari 2014


2014 zaaizaadjaar voor Adron

Wnd directeur Adron, Soedeshchand Jairam op het veld. Waarnemend directeur Soedeshchand Jairam van het Anne van Dijk Rijst Onderzoekscentrum Nickerie (Adron) zegt aan Starnieuws dat 2014 het jaar is voor zaaizaadproductie. Adron wil zich dit jaar volledig concentreren op het produceren van voldoende zaaizaad, zodat de kwaliteit van de rijstsector verbeterd kan worden.

3f3c71f85327dee85e7eb007b6ff203a.jpg___adron_2.jpgJairam deelt mee dat op Wageningen ruim 70 hectare ter beschikking van het Adron is gesteld. Hiervan is 80 procent ingezaaid met zaaizaad. Het ligt in de bedoeling om het komende seizoen de totale 70 hectare in te zaaien om zaaizaad te produceren. Daarnaast was er een dispuut voor wat de arealen te prins Bernhardpolder betreft. Volgens de Adron-topper is dit probleem bijna al opgelost en kan er binnenkort ook hier zaaizaad geproduceerd worden.

Door de concentratie op het zaaizaad zal de rest van de landbouwprocessen, voorlichting en andere voorzieningen van het Adron niet minder worden, meent Jairam. “Het hebben van voldoende en kwaliteitszaaizaad is een must voor de rijstsector. Wij hebben een goed beleid uitgestippeld en pakken zaken systematisch aan, zodat wij binnen enkele jaren van een topproductie kunnen praten”, stelt Jairam.

 

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / dWT

13-01-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics