Nickerie.Net, woensdag 15 januari 2014


LMSZN herdenkt 55-jarig bestaan

PARAMARIBO - Het Lachmiepersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie bestaat op 15 januari aanstaande precies 55 jaar. In dat kader is er een feestprogramma samengesteld door een speciaal in het leven geroepen feestcommissie onder leiding van Ruben Verwey. Eén van de activitietien is een 5 km wandelloop, die afgelopen zaterdag gehouden is. De start en finish waren op het Volksplein.

Aan de loop hebben iets meer dan duizend personen deelgenomen. De directeur van het LMSZN Antoine Elias zegt dit te kunnen bevestigen, omdat er 1000 truitjes gedrukt waren voor de loop, die allemaal verkocht zijn. Toch waren er nog mensen die voor de loop nog een truitje wilden kopen.

Ondanks dat zij er geen hebben kunnen bemachtigen hebben ze zonder de speciaal voor de wandelloop gedrukte truitjes deelgenomen aan de loop. Elias sprak de lopers kort vóór de aanvang van de wandelloop toe. Hij zei dat sporten een deel is van preventieve gezondheidszorg. “Vandaar dat het Dr. Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) gemeend heeft ter gelegenheid van de herdenking van zijn 55-jarig bestaan ook iets aan preventieve gezondheidszorg te doen”.

De LMSZN-directeur vindt dat het een heel geslaagde activiteit is geworden. In het kader van de viering van 55 jaar LMSZN zijn er behalve de 5 km wandelloop nog enkele activiteiten georganiseerd, zoals een familiedag voor het personeel op zondag 5 januari in de Nickerie Tennis Club (NTC), en op dezelfde dag ook een wielrenwedstrijd.

De activiteiten worden op zaterdag 18 januari afgesloten met een bonte avond in de schouwburg van de Wingroep (voorheen CCN). De medewerkers van het ziekenhuis zullen daarbij laten zien ook over de nodige acteertalenten te beschikken. Na de bonte avond wordt de feestweek afgesloten met een nabal waarbij de bekende muziekformatie uit Paramaribo, South South West, voor de muzikale omlijsting zal zorgen.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / No Spang

14-01-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics