Nickerie.Net, donderdag 16 januari 2014


Somohardjo brengt hulde aan wijlen Lachmon

Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, is de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) dankbaar voor de vele mogelijkheden die gecreŽerd zijn voor vooral de districtsbewoners. "Op deze 65ste jaardag van de VHP voel ik mij geroepen om hulde te brengen aan 'guru' wijlen Jagernath Lachmon die de partij heeft opgericht en vele decennia heeft geleid", zegt Somohardjo aan Starnieuws.

da6beadc367c59a962e38fcac8cb81ee.jpg___somo2a.jpgDe politicus merkt op dat districtsbewoners in de koloniale periode niet meetelden. Ze waren door het kiesstelsel dat discriminerend werkte, gedoemd om steeds in de oppositie te zitten. Dankzij het werk van Lachmon is deze situatie veranderd. "En daarvoor moeten wij hem danken. Ik beschouw hem als een van mijn guru's", zegt Somohardjo.

Samenwerking niet uitgesloten

"Wij hebben allemaal geleerd van leiders zoals Jagernath Lachmon en Jopi Pengel. Zij dienen als voorbeeld voor velen", stelt Somohardjo. Hij wil op de 65ste jaardag van de partij nog een keer publiekelijk zijn waardering tonen. Zaterdag wordt het feest gevierd, waarbij ook een standbeeld van Lachmon zal worden onthuld op het partijterrein. Pertjajah Luhur is uitgenodigd en zal met een sterke delegatie aanwezig zijn.

Over een mogelijk samenwerking met de VHP en het nieuwe front dat in de maak is, zegt Somohardjo dat niets wordt uitgesloten. "In de politiek hebben wij geen vijanden. We moeten bereid zijn elkaar te omhelzen", meent de politicus. Over de huidige VHP-voorzitter Chan Santokhi zegt Somohardjo dat ook hij leringen van Lachmon toepast, maar ook zijn eigen dynamiek en zienswijze als leider in de praktijk brengt. "Dat doen wij allemaal", merkt hij op.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

16-01-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics