Nickerie.Net, donderdag 23 januari 2014


Belangrijke rol voor boeren bij herstart SML

23/01/2014

NIEUW NICKERIE - Er is een belangrijke rol weggelegd voor rijstboeren in Wageningen bij de herstart van de Stichting Machinale Landbouw (SML). De regering heeft plannen om het verwerkingsbedrijf weer in productie te brengen. Dat zei onderdirecteur Landbouw Soeresh Algoe woensdag tijdens zijn oriŽntatiebezoek aan SML.

Leden van het PetroCaribe Fonds krijgen een rondleiding in het vervallen verwerkingsbedrijf SMLLeden van het PetroCaribe Fonds krijgen een rondleiding in het vervallen verwerkingsbedrijf SML Foto: Beta Debidien

SML zal zelf de verwerking van rijst ter hand nemen. "Vandaar het van belang is dat rijstboeren hun geoogste padie in de toekomst aan de SML leveren", zegt Algoe. Hij vertoefde in Wageningen samen met leden van het PetroCaribe Fonds dat 12,3 miljoen US dollars beschikbaar heeft gesteld voor de herstart van SML. Daarvan zal volgens Algoe 8 miljoen bestemd zijn voor herstel van de verwerking van rijst en het resterend bedrag voor financiering van landbouwers in Wageningen.

Het bestuur van de SML, onder leiding van Carlo Soemitinojo, juicht het project toe. Hij heeft drie weken tijd gehad om het aangepaste projectdossier in te dienen, zodat de middelen tussen zestig en negentig dagen beschikbaar worden gesteld. Het project moet begin 2015 een feit zijn.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /dWT

23-01-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics