Nickerie.Net, zaterdag 25 januari 2014


Gifmengers

Sinds de onthulling van het standbeeld van wijlen voorzitter mr. Jagernath Lachmon op het terrein van de Olifant, zijn de afgelopen dagen wat kritiek geleverd over de kwaliteit van het beeld. Kwaliteit moet er zijn, maar het gaat meer om de eerbiediging van de grote leider van de VHP en Suriname. De leiding van de VHP en de VHPérs vinden het standbeeld wel goed. De meeste mensen die kritiek leveren op het standbeeld hangen de betweter uit, terwijl ze zelf totaal niets snappen van het kunstwerk. Ze leveren kritiek, gewoon omdat ze  iets over moeten zeggen. En daar kan ik geen respect opbrengen voor deze gifmengers.

De eerste kritiek kwam van de kunstenaar Erwin de Vries. Hij noemt het standbeeld als een “tuinkabouter”. Ook ene Patrick Tjon heeft kritiek geleverd op het kunstwerk. Met hun gemene opmerkingen tonen ze geen respect voor de beeldhouwer die dit standbeeld heeft vervaardigd en ook geen respect voor wijlen mr. J. Lachmon, zijn  familie en de VHP. 

De heer Erwin de Vries is furieus, kennelijk omdat hij niet gevraagd is het beeld te vervaardigen of niet in aanmerking is gekomen voor het vervaardigen van het standbeeld. Vandaar zijn gemene opmerkingen.

De mensen moeten goed begrijpen dat het beeld daar is geplaatst om wijlen voorzitter mr. J. Lachmon te eren en niet om wetenschappelijke doeleinden of voor de beeldende kunst. Hij is geëerd voor zijn vele grote verdiensten voor de VHP, land en volk.

Na de kritiek van de heren Erwin de Vries en Patrick Tjon hebben enkele NDPérs, toevallig ken ik ze, via facebook kritiek geleverd op het standbeeld, alleen om de VHP te bekladden. Een maand terug had president Desi Bouterse ook lelijke en gemene opmerkingen gemaakt richting de voorzitters van de VHP en NPS. Daarbij heeft hij gebruik gemaakt van de gevoelige snaar van de rassendiscriminatie om een wig te drijven tussen de VHP en de NPS. Aanhangers van de paarse partij, waarvan een aanzienlijk deel van de top veroordelingen voor diverse delicten op hun broek heeft staan en een ander deel door machtsmisbruik van een eveneens veroordeelde president buiten de tralies wordt gehouden, proberen alles uit de kast te halen om democratisch gezinde politieke partijen onderuit te halen.  Het is meer dan duidelijk dat de lafhartige NDPérs op Facebook de lijn van hun voorzitter Bouterse volgen( Follow the leader). De opmerkingen van deze gifmengers zijn puur gif. Deze  gifmengers strooien zand in de ogen van de samenleving. Ze jutten de VHPérs op door hun voor te houden dat het standbeeld afschuwelijk is.

Met het etnische programma Bakana Tori zijn ze reeds een hele tijd bezig het volk en land te verscheuren en te polariseren. Nu wordt de spot gedreven met het standbeeld van wijlen voorzitter mr. Jagernath Lachmon en bovendien bedrijven de paarse jongens politiek met het standbeeld .

Dit verwerpelijk denken en gedrag van het paarsgedrocht moeten uit de samenleving worden uitgebannen, het  is ronduit belachelijk.  Normaal zou in de kwestie van het standbeeld de kunstenaar het mikpunt van de spot moeten zijn, echter is de VHP het mikpunt van de spot.

De gifmengers weten dat de opmars van de  VHP niet meer te stuiten is en dat voorzitter Santokhi nu razend populair is onder alle bevolkingsgroepen, derhalve proberen ze de populariteit van de VHP voorzitter een halt toe te roepen. De paarse partij zal er alles aan doen om de opmars van de partij te willen stuiten.

Door de massale opkomst van alle bevolkingsgroepen bij de viering van 65 jaar VHP heerst er paniek bij de paarse partij. President Bouterse en zijn volgelingen voelen de hete adem in hun nek van de VHP en haar voorzitter Santokhi.  De hete adem van de partijvoorzitter zal nog heter worden naarmate de verkiezingen van 2015 naderen.

Naipal.A.I
 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /Ingezonden / Fos Network

25-01-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics