Nickerie.Net, donderdag 30 januari 2014


Open brief aan parlementariŽr Rashied Doekhie

De vrouwenraad van de Pertjajah Luhur Nickerie heeft met afschuw kennis genomen van de uitlatingen van parlementariŽr Rashied Doekhie in een artikel in Dagblad Suriname van maandag 27 januari 2014. In dit artikel waar de parlementariŽr afgeeft op de partij en de bedoelingen van de partij om vliegtickets beschikbaar te stellen aan moslim broeders en zusters om de bedevaart naar Mekka bij te wonen, laat hij zich op een bepaald moment verder afglijden en schetst een voorbeeld dat hij zijn vrouw niet aan meneer x kan uitlenen en dat die meneer op zijn naam kan klaarkomen.

Gezien vrouwen de fundering van elk gezin en ook de totale samenleving zijn, hebben wij als vrouwen dit voorbeeld als zeer denigrerend en beledigend ervaren.We vragen ons af of de parlementariŽr niet een ander voorbeeld kon hebben gebruikt, gezien vrouwen ook hebben bijgedragen tot zijn verkiezing in 2010. Terwijl hij zich zo laat gaan, vergeet hij dat iedereen in deze gemeenschap pleit voor morele herbewapening, wat niets anders wil zeggen dan goede normen en waarden terugbrengen in de samenleving. Vrouwen zijn geen eigendommen die uitgeleend kunnen worden.

Foei toch meneer Doekhie, nog meer daar u vader bent van meisjes die nu ook vrouwen zijn. U zou toch niet willen dat iemand ze uitleent. Indien u als man en voorbeeldige moslim, zoals dat wordt gekenschetst in dit artikel misschien in het verleden geconfronteerd bent geworden met zulke gevallen, zijn wij bereid hulp en begeleiding voor u te zoeken. Maar wij verzoeken u in de toekomst af te zien van zulke een parlementariŽr onwaardige uitspraken, en vrouwen dus ook in uw omgeving met uitermate veel respect te bejegenen.

We zijn er bijna zeker van dat zelf uw wederhelft die bekend staat als een goed opgeleide nette vrouw deze uitspraak niet kan appreciŽren en verzoeken ook haar met veel respect u te bewegen dit wangedrag in de toekomst na te laten en gaan over tot de orde van de dag.

Namens de vrouwenraad van Pertjajah Luhur Nickerie

Voorzitter

Lucia Kasanpawiro

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /GFC

30-01-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics