Nickerie.Net, maandag 03 februari 2014


De “president van Nickerie” zit in politieke problemen

 

Het district Nickerie blijft in de politieke branding. Onlangs is de “de president van Nickerie” te keer gegaan tegen de voorzitter van de Pertjajah Luhur, de heer Salam Somohardjo. Een ieder mag commentaar leveren op andere politici, maar laten wij binnen de perken van de beschaving blijven. Als politiek-analist geef ik vaak analyses over politieke partijen, maar mijn analyses zijn gebaseerd op basis van de resultaten van de afgelopen verkiezingen. Met mijn vriend Paul Somohardjo (ik zal hem altijd broer Paul blijven noemen) heb ik een goede band, alleen verschillen wij vaak van politieke inzichten. Dat mag, maar de politiek mag ons nooit zover brengen dat wij elkaar gaan haten, uitschelden en het privéleven van een mens gaan bespreken wat vaak bezijden de waarheid ligt. Binnen de politiek moeten wij geen wrok koesteren, wat vandaag coalitie is, kan morgen oppositie worden. Wie vandaag in de coalitie zit, kan zich morgen aansluiten bij een ander blok. Een ding moeten wij nooit uit het oog verliezen dat politieke partijen niet slechts ten doel hebben om in het machtscentrum te komen, maar hun hoogste ideaal moet zijn om dit land te dienen waardoor alle Surinamers een goed bestaan in dit land kunnen opbouwen.

 

Laag moraal en ethiek bij de “president van Nickerie”

Ruim twee weken terug heeft de heer Limbopersad de “president Momo van Nickerie” uit de stal gehaald om in zijn middagprogramma te participeren. Hij moest zogenaamd over de droge rijstbouw komen praten, maar de bedoeling was om meneer Hardeo Ramadhin een veeg uit de pan te geven. Die man is als een Turk tekeer gegaan tegen meneer Hardeo en heeft nauwelijks over de droge rijstbouw gesproken. Ik schaam mij om die termen in dit artikel neer te pennen welke deze “president van Nickerie “ heeft gebezigd. Meneer Limbopersad heeft flink genoten van zijn scheldkanonnade.

 

Welverdiende “behandeling”

Ruim zes jaar terug was de “president van Nickerie” in het parlement constant bezig om de heren Brunswijk en Somohardjo te beledigen en insinuerende opmerkingen te maken. De termen die hij vaak in het parlement gebruikte waren zeer krenkend en beledigend. Terecht en nogmaals terecht hebben de heren Salam en Ronny “die president van Nickerie” op 13 december 2007 een goede “behandeling” gegeven in het parlement. Hij heeft de vloer van het parlement moeten likken. Bevend werd hij door de veiligheidsmannen uit de benarde positie bevrijd toen hij op de vloer van het parlement lag. Uit vrees voor deze twee heren is hij ruim een jaar lang uit het parlementsgebouw weggebleven. Nu begint hij tegen Salam Somohardjo te schoppen, omdat zijn paarse partij in alle ressorten terrein verliest, maar tegenover de “Leeuw van Marowijne” maakt hij zijn mond niet open.

 

Bezig met NS, VHP ,BEP en PL

Deze “president van Nickerie” wordt desperate als de voorzitter van de VHP, de heer Chandrikapersad Santokhi in het rijstdistrict is. Dezelfde avond rent hij naar zijn TV-station om de voorzitter en andere toppers van de VHP, met zijn vulgaire verhaaltjes, te beledigen. Andere politieke partijen zoals de Pertjajah Luhur, de BEP en Nieuw Suriname worden ook niet bespaard door deze “president van Nickerie”.

 

De paarse paartij zit in problemen in Nickerie

De honderden beloften aan het Nickeriaanse kiezersvolk heeft de paarse partij de afgelopen vier jaren niet kunnen waarmaken. De lijsttrekker (meer bekend als president Momo van Nickerie) verliest terrein door zijn eigen wangedrag, doordat hij geen greintje respect heeft voor zijn medemens. Ik wil alle Surinamers vragen om deze politicus op te voet te blijven volgen. Men moet goed luisteren wat deze meneer (de parlementariër, de onderwijzer, een voorbeeldfiguur) op de televisie in Nickerie verkondigt. Iemand die een keer goed naar hem geluisterd heeft, zal in het vervolg proberen uit de buurt van hem te blijven om niet geassocieerd te worden met zijn politieke cultuur (zijn banale praatjes). Met “president Momo” als lijsttrekker is het een grote aanwinst voor de Pertjajah Luhur en het Nieuw Front in Nickerie. Zij hoeven zich niet in te spannen. “President Momo” is op dit ogenblik de grootste propagandist van de Pertjajah Luhur en het Nieuw Front (met name de VHP en NPS) in Nickerie geworden. Nickerianen zijn voor het grootste deel gelovige en beschaafde mensen. Aan “politiek terrorisme” van deze meneer gaan zij zeker op 25 mei 2015 een einde maken. Een verstandig mens heeft geen nadere uitleg nodig. Met het heengaan van E. Abel (2010 stemmen) en het vertrek van Harriet Ramdien (1.559 stemmen), dokter P. Lachman (2.235 stemmen) en R. Wongsoredjo (910 stemmen) zijn ruim 6.800 voorkeursstemmen ook gemigreerd. Een deel van zijn moslimaanhangers heeft de zijde gekozen voor de partij die nooit slaapt, namelijk de Pertjajah Luhur. Aan de hand van deze cijfers en de migraties van kiezers kan ik nu een voorzichtige conclusie trekken dat de NDP gereduceerd zal worden van drie naar één zetel. Ik ben benieuwd hoe “president Momo, de lijsttrekker van de NDP ” de tweede zetel gaat behalen in Nickerie voor de paarse partij.

 

De datum van 25 mei 2015 nadert

Over 1 jaar en 116 dagen gaan de Nickeriaanse kiezers een goede keuze moeten maken. De paarse partij zal, onder leiding van “president Momo”, moeten aantonen wat zij allemaal gedaan heeft voor de Nickeriaanse kiezers. Men gaat de Nickeriaanse kiezers niet meer kunnen pakken met Change. Die troef is al uitgespeeld. Ik roep de Nickeriaanse kiezers op om politiek af te rekenen met de “president van Nickerie” en daarmee ook met de paarse partij. De leiding van de paarse partij corrigeert deze meneer niet en hij mag waarschijnlijk in naam van zijn politieke superieuren alles zeggen. Dit hebben de Nickerianen niet verdiend. Een volksvertegenwoordiger die iedereen uitscheldt moet uit de politieke arena verdwijnen.

 Hardeo Ramadhin

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / Ingezonden

03-02-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics