Nickerie.Net, dinsdag 04 februari 2014


Manglie investeert USD 12 miljoen

PARAMARIBO - Manglie's Rijstbedrijf zal over anderhalf jaar toegerust zijn met een moderne drogerij en opslagplaats voor padie. De eerste paal voor dit gigantische project dat de ondernemer ongeveer USD 12 miljoen zal kosten, is donderdagmiddag geheid. Dit gebeurde op feestelijke wijze en onder het toeziend oog van de echtgenote en kinderen van de industrieel en genodigden. De voorbereidingen voor dit project zijn volgens de directeur-eigenaar van Manglie's Rijstbedrijven, Rabindemath 'Imro' Manglie, bijna vijf jaar geleden gestart. Manglie betreurt het dat de architect die dit project heeft ontworpen en die 35 jaar aan zijn bedrijf verbonden was, is komen te overlijden. De drogerij zal bestaan uit 56 silo's.

Foto: Directeur-eigenaar Imro Manglie

"Het wordt een supermoderne drogerij. Het droogproces wordt moderner en er komen bijna geen arbeiders aan te pas. Alles wordt automatisch gedaan met een druk op de knop", legt Manglie uit. Hij merkt op dat het droogproces van de padie een bijzondere zal zijn, omdat de padiekorrels een 'rustperiode' krijgen en weer gedroogd worden om minder breuk in de gepelde padie te krijgen. In totaal zullen er 1400 palen van 18 meter lang geheid worden.

Dit is volgens de industrieel nodig omdat de silo's groot en zwaar zijn en om te voorkomen dat er later verschuivingen plaatsvinden, is het nodig zoveel palen te heien. Manglie denkt dat het heien van de palen en het storten van de vloer ongeveer 8 maanden zal duren en het opzetten van het gebouw zes maanden. "We zullen hier dus zo een anderhalf jaar bezig zijn met de bouwwerkzaamheden", aldus Manglie.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / No Spang

04-02-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics