Nickerie.Net, donderdag 06 februari 2014


Adron komt met extra landbouwvoorlichting in Nickerie

Het Anne van Dijk Rijst Onderzoekscentrum Nickerie (Adron) begint binnenkort met een landbouwvoorlichtingsprogramma op de lokale televisiezenders in het district Nickerie. Dit zegt directeur Soedeshchand Jairam aan Starnieuws. Het doel van dit programma is om de landbouwers in te lichten over de problemen en aanpak hiervan in de rijstsector.

Jairam deelt mee dat het programma twee keren in de maand zal verschijnen. De inhoud is voor eenieder bestemd, omdat de boodschap in verschillende talen zal worden verteld. "Naast het Nederlands zal ik ook het Sarnami en het Sranan hanteren om zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken. Voorlichting is van eminent belang. Er zal niet alleen gesproken worden, maar de problemen zullen in beeld gebracht worden en vooral oplossingen zullen aangedragen worden”, meldt Jairam.

Het probleem rond de bibitvlieg zal centraal staan in dit programma. Hebben de landbouwers de nodige kennis, dan kunnen zij bij elk probleem tijdig ingrijpen, stelt Jairam. Daarnaast wil de Adron-topper met de voorlichting de rijstsector beter laten ontwikkelen. Daarnaast mogen boeren en andere belanghebbenden voor meer informatie terecht bij het Adron. De boeren mogen ook aangeven over welk onderwerp zij nader geďnformeerd willen worden. Jairam wil in maart met de eerste aflevering beginnen.

Nickerie.Net extra:

Adron verzorgt al jaren voorlichtingsprogramma vai de lokale TV.

De videos van de uitzending zijn ook te zien via de website van Adron:

www.adron.sr

 

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

05-02-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics