Nickerie.Net, zaterdag 08 februari 2014


Wijdenbosch volgende week voorzitter DNA

08/02/2014  - A. Brinkman

PARAMARIBO - Ruth Wijdenbosch, vicevoorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), zal volgende week de leiding van het parlement op zich nemen. Ze neemt de honneurs waar voor DNA-voorzitter Jenny Simons die vanwege een ziektegeval naar Nederland vertrekt. Dat hebben Wijdenbosch en Simons bevestigd aan de Ware Tijd.

Wijdenbosch volgende week voorzitter DNAWijdenbosch en Simons moeten nog afstemmen over de werkzaamheden van het parlement. Vast staat al wel dat er dinsdag geen vergadering zal zijn, aldus de vicevoorzitter.

Wijdenbosch kan overigens wel begrijpen dat Simons vorige week heeft besloten geen huishoudelijke vergaderingen uit te schrijven voordat de coalitietop bij elkaar is geweest. Aanleiding voor haar besluit is dat ze tot drie keer toe de vergadering niet kon laten beginnen omdat er onvoldoende quorum was. "Ze doet dit om aan te geven wat anderen al langer door hebben, namelijk dat er problemen zijn in de coalitie. Ik heb het in mijn 27-jarige carrière nog niet eerder meegemaakt dat het zo erg is. Dit is ongekend", zegt de NPS-politica.

Volgens Wijdenbosch is dit de enige manier waarop Simons de politieke partijen uit de coalitie kan dwingen orde op zaken te stellen. "Simons kan niets anders doen. Ze staat met haar rug tegen de muur. Er is een crisis, er is een dieptepunt."

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / dWT

08-02-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics